Πρεμιέρα για το Evantra Millecavalli των 1.000 PS

Το ισχυρότερο ιταλικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε και επίσημα στο Turin Auto Show

  • -
  • -

Millecavalli όπως λέμε χίλα άλογα, για το ισχυρότερο αυτοκίνητο της Ιταλίας που ξεπερνάει σε προδιαγραφές και τη Ferrari Enzo. Από την Έκθεση Αυτοκινήτου που γίνεται στο Τορίνο ήρθαν και οι πρώτες «πραγματικές» φωτογραφίες του Mazzanti Evantra Millecavalli, στο φως της ημέρας, έξω από το στούντιο και όπως μπορείτε να διαπιστώσετε είναι εκτός από γρήγορο και άκρως εντυπωσιακό.

Η παραγωγή του πιο ισχυρού αυτοκινήτου στην Ιταλία ήταν το όνειρο του Luca Mazzanti ιδιοκτήτη της ομώνυμης εταιρείας. Αυτό έγινε πραγματικότητα με την επίσημη παρουσίαση του ονειρικού hypercar στο Turin Auto Show 2016.

«Το να παρουσιάσω στο Τορίνο το απόλυτο Hypercar Evantra Millecavalli έχει ιδιαίτερη σημασία: το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία παρουσιάστηκε επίσημα στη νέα Έκθεση Αυτοκινήτου της Ιταλίας. Αρκετοί φίλοι του αυτοκινήτου όλων των ηλικιών μας έδειξαν την αναγνώριση και το θαυμασμό τους για το συγκεκριμένο επίτευγμα και αυτό είναι μια μεγάλη αναγνώριση για εμάς και παράλληλα μας δίνει ώθηση για να πάμε μπροστά και να κατακτήσουμε νέους πιο υψηλούς στόχους» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Luca Mazzanti.

Το Mazzanti Evantra Millecavalli θα κατασκευαστεί μόνο σε 25 αντίτυπα. Για την κίνησή του χρησιμοποιεί ένα V8 μοτέρ 7,2 λίτρων twin-turbo με απόδοση 1.000 ίππων και 1.200 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων. Το Millecavalli εκτοξεύεται από στάση στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 2,7 sec και συνεχίζει να επιταχύνει δυναμικά μέχρι τα 402 km/h της τελικής του ταχύτητας. Η τιμή του υπολογίζεται ότι θα αγγίζει τα 850.000 ευρώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...