Έρχεται και Volkswagen Up! GTi

Μια γρήγορη σπορ εκδοχή του μικρού και ελαφρύ Up! ετοιμάζει η VW

  • -
  • -

Πρόσφατα η Volkswagen ξεκίνησε τη διάθεση του νέου Up! 1.0 TSI που αποδίδει 90 υπερτροφοδοτούμενους ίππους και είναι ικανό να προσφέρει επιδόσεις και οικονομία σε ένα εντυπωσιακά ευέλικτο πακέτο. Θέλοντας να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τη θέση του μικρού της μοντέλου, η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει μια πιο πικάντικη έκδοση με τα διακριτικά GTi σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού Autocar.

Γνωστή η συνταγή για τους μηχανικούς της VW που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι ίδρυσαν τη συγκεκριμένη κατηγορία, 40 περίπου χρόνια πριν, με την πρώτη γενιά του Golf GTi. Ένα ελαφρύ αυτοκίνητο με μικρό 1.600άρη κινητήρα που τα 115 άλογα που απέδιδε αρκούσαν για να του χαρίσουν εντυπωσιακές επιδόσεις.

Σε αυτή τη φιλοσοφία επάνω πατά για μια ακόμα φορά η Volkswagen για να δημιουργήσει τη γρήγορη έκδοση του Up! GTi. Ελαφρύ αμάξωμα με βάρος κάτω από τα 1.000 κιλά και έναν μικρό 3κύλινδρο κινητήρα που στην καλή του εκδοχή αποδίδει 115 ίππους και 200 Nm ροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτότυπη έκδοση του μοντέλου σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG επιταχύνει από 0-100 km/h σε περίπου 8 sec, ενώ αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνάει τα 200 km/h.

Φυσικά αλλαγές θα υπάρχουν και στη ρύθμιση της ανάρτησης η οποία αναμένεται να έχει πιο σπορ προσανατολισμό, με χαμηλότερα ελατήρια και πιο σφιχτά αμορτισέρ. Ενισχυμένα θα είναι και τα φρένα με μεγαλύτερους δίσκους, οι οποίοι θα συνδυάζονται με ανάλογα μεγαλύτερης διαμέτρου τροχούς 17 ιντσών, με πιο φαρδιά ελαστικά που θα προσφέρουν αυξημένα περιθώρια πρόσφυσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...