Πρεμιέρα για τα Audi TT RS των 400 PS

Την κλειστή και την ανοιχτή κορυφαία εκδοχή του TT παρουσίασε στο Πεκίνο η Audi

  • -
  • -

Ένας αλουμινένιος κινητήρας 2,5 λίτρων 5κύλινρος σε σειρά αποτελεί τη ψυχή του νέου θηρίου της Audi. Σε σχέση με τον προηγούμενο είναι 10 κιλά πιο ελαφρύς και παράλληλα 60 ίππους πιο ισχυρός, φθάνοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση τους 400 ίππους και τα 480 Nm ροπής!

Οι νέες εκδόσεις TT RS έρχονται σε αποκλειστικό συνδυασμό με αυτόματου κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις. Η δύναμη περνά στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης quattro με πολύδισκο συμπλέκτη που κατανέμει την ισχύ ελεύθερα ανάμεσα στους άξονες.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή το TT RS επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 km/h σε 3,7 sec στην Coupe εκδοχή του 3,9 sec στη Roadster. Η ανάρτηση των νέων TT RS είναι κατά 10 mm πιο χαμηλή, ενώ προσφέρει την επιλογή πιο σπορ ανάρτησης magnetic ride. Στον βασικό της εξοπλισμό το TT RS πατά σε τροχούς 19 ιντσών με δίσκους φρένων 370 mm, ενώ ως έξτρα υπάρχουν τροχοί 20 ιντσών με κεραμικά φρένα.

Σχεδιαστικά έγινε πιο επιθετικό με περισσότερες ακμές, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, πλαϊνά και πίσω αεροδυναμικά βοηθήματα, καθρέπτες από carbon, φώτα LED και φυσικά τα χαρακτηριστικά logo RS. Τα νέα Audi TT RS Coupe και Roadster ξεκινούν την εμπορική τους πορεία από το φθινόπωρο με ενδεικτικές τιμές στη Γερμανία 66.400 ευρώ για το κλειστό και 69.200 ευρώ για το ανοιχτό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...