Το μικρό SUV της Audi με τον 1.0 TFSI

Το Q2 έκανε πρεμιέρα στη Γενεύη, κερδίζοντας άμεσα τις εντυπώσεις

  • -
  • -

Μετά από ένα αμέτρητο αριθμό teaser και αφού έπαιξε με το μυαλό μας και με την υπομονή μας, η Audi ήρθε στην Έκθεση της Γενεύης να μας αποζημιώσει με την πρεμιέρα του μικρού της SUV, που τελικά ονόμασε Q2. Με μια ελαφρώς διαφορετική σχεδιαστικά προσέγγιση, η Audi δείχνει τις προθέσεις με το Q2.

Στοχεύει σε ένα πιο νεανικό κοινό, το οποίο θέλει την πολυτέλεια που του προσφέρει η γερμανική φίρμα, αλλά παράλληλα θέλει και να ξεχωρίζει, ενώ πιθανώς να αρέσκεται και στην περιπέτεια. Οι συμπαγείς διαστάσεις του το καθιστούν ευέλικτο και το κατατάσσουν στην άτυπη κατηγορία των crossover… πόλης. Το μήκος του αγγίζει τα 4,19 m με το πλάτος να είναι 1,79 m, το ύψος 1,51 m και το μεταξόνιο 2,6 m.

Επιπλέον ελευθερία κινήσεων εκτός δρόμου του χαρίζουν οι κοντοί πρόβολοι, αλλά και το καθαρό από το έδαφος ύψος που ανέρχεται στα 20 cm όσο περίπου και των καθαρόαιμων off road μοντέλων. Με την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μπορεί να φτάσει αρκετά μακριά. Όσον αφορά τους κινητήρες υπάρχουν έξι διαθέσιμες επιλογές. Στη βάση τοποθετείται ο μικρός τούρμπο 3κύλινδρος 1.0 TFSI, με τη γκάμα των βενζινοκινητήρων να συμπληρώνουν δυο 4κύλινδροι 1,4 και 2,0 λίτρων. Τρεις ακόμα εκδόσεις diesel στα 1,6 και 2,0 λίτρα θα συμπληρώνουν τη γκάμα, με την ισχύ να ξεκινά από τους 116 και να φτάνει στους 190 ίππους.

Για τη μετάδοση φροντίζει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή εναλλακτικά ένα 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη S Tronic. Οι μεγάλες 2λιτρες εκδόσεις βενζίνης και diesel συνδυάζονται με τετρακίνηση quattro, με την πίσω ανάρτηση σε αυτή την περίπτωση να αποτελείται από συνδέσμους τεσσάρων σημείων. Στις μικρότερες εκδόσεις με την κίνηση εμπρός, η ανάρτηση πίσω αποτελείται από έναν ημιάκαμπτο άξονα.

Στο εσωτερικό, ο οδηγός κάθεται χαμηλά για τα δεδομένα της κατηγορίας, με την ορατότητα να είναι ικανοποιητική. Στον τομέα της δικτύωσης και του infotainment, το Q2 ενσωματώνει τεχνολογίες μεγαλύτερων κατηγοριών, με προαιρετική οθόνη αφής για τον οδηγό, και δυνατότητες σύνδεσης μέσω Wi-Fi hotspot των smartphones ή tablets, για τους υπόλοιπους επιβάτες. Προαιρετικά επίσης διατίθεται και ο αμιγώς ψηφιακός πίνακας οργάνων virtual cockpit της Audi, ενώ το HUD (Head-Up Display) προβάλλει σημαντικές πληροφορίες ακριβώς μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Το νέο Audi Q2 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά μέσα στο φθινόπωρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...