Νέα οικογένεια SUV από τη Skoda

Στα πλάνα νέο 7θέσιο SUV και μικρό CitySUV

  • -
  • -

Ανάμεσα στα επόμενα σχέδια της Skoda είναι να επεκτείνει σημαντικά τη γκάμα των SUV μοντέλων της. Δίπλα στο πετυχημένο Yeti, η Skoda αναμένεται να τοποθετήσει ακόμα δύο μοντέλα στη γκάμα της. Στην κορυφή των προτεραιοτήτων είναι η παρουσίαση ενός μεγάλου 7θέσιου SUV, το οποίο θα διαθέτει 5+2 θέσεις, εκφράζοντας πλήρως το μοντέρνο δόγμα της Skoda για χώρους και πρακτικότητα. Οι πληροφορίες θέλουν το νέο 7θέσιο SUV να αποτελεί αδελφό μοντέλο με την έκδοση παραγωγής του VW CrossBlue Concept, βασιζόμενο πάνω στην επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας MQB, χρησιμοποιώντας σε κάθε περίπτωση τα τετρακύλινδρα σύνολα του VW Group. Το νέο SUV αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στο σαλόνι της Φρανκφούρτης το 2015. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Skoda, ένα τέτοιο μοντέλο θα βελτίωνε το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στην Ευρώπη, ενώ θα μπορούσε να δώσει ώθηση και στις πωλήσεις της εταιρείας στην Κίνα.

Στη μέση της γκάμας των SUV Skoda θα συνεχίσει να βρίσκεται το Yeti, το οποίο ύστερα από 4 χρόνια στην αγορά, ανανεώθηκε πρόσφατα στο σαλόνι της Φρανκφούρτης. Το νέο μοντέλο, που θα πατά στην πλατφόρμα MQB αναμένεται να παρουσιαστεί το 2016.

Στη βάση της γκάμας αναμένεται να παρουσιαστεί το αδελφό μοντέλο του VW Taigun με τα σήματα και τις σχεδιαστικές παραλλαγές της Skoda από το Citigo. Το συγκεκριμένο μοντέλο, βασίζεται στο πάτωμα του up! και κατ’ επέκταση και του Citigo. Το νέο CitySUV αναμένεται να διατίθεται μόνο με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...