Πρώτες φωτο του νέου Mini 2014

Με νέα σχεδίαση και ανανεωμένη γκάμα κινητήρων

  • -
  • -

Χωρίς ίχνος καμουφλάζ πιάστηκε στα πράσα το ολοκαίνουργιο MINI. Η τρίτη γενιά στη σύγχρονη ιστορία του μοντέλου που ξεχωρίζει για το στυλ και τον σπορ χαρακτήρα είναι σχεδόν έτοιμη για το επίσημο ντεμπούτο το φθινόπωρο. και άφιξη στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2014, Όπως φαίνεται και από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δημοσίευσε το αγγλικό AUTO EXPRESS, η σχεδίαση διατηρεί τις γνώριμες γραμμές με κύρια αλλαγή την πιο μεγάλη εμπρός μάσκα. Οι στρογγυλοί προβολείς, η επίπεδη οροφή, οι μαύρες κολόνες και οι ρίγες παραμένουν χαρακτηριστικά στοιχεία της εμφάνισης, όπως και ο αεραγωγός στο καπό των υπερτροφοδοτούμενων εκδόσεων Cooper S. Άλλες αλλαγές είναι το δαχτυλίδι LED στους εμπρός προβολείς, μια ιδέα που πρωτοείδαμε στο Rocketman concept το 2011 και τα μεγαλύτερα πίσω φώτα που πλέον εισχωρούν στο πορτμπαγκάζ.

Σημαντικότερες είναι οι αλλαγές κάτω από το αμάξωμα, με πρώτη πρώτη τη νέα προσθιοκίνητη αρχιτεκτονική που βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα BMW UKL1 και η οποία προορίζεται για να χρησιμοποιηθεί σε περίπου 20 νέα MINI και BMW. Χάρη στη νέα πλατφόρμα, θα μεγαλώσουν οι χώροι που προσφέρει η καμπίνα του ΜΙΝΙ. Ανανεωμένη θα είναι και η γκάμα κινητήρων, με μεγάλο νέο την καινούγια σειρά των τρικύλινδρων μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου 1,5 λίτρων. Φυσικά, οι γρηγορότερες εκδόσεις θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον γνωστό 4-κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρη.

Το πιθανότερο είναι πως το νέο ΜΙΝΙ θα το δούμε στην έκθεση του Los Angeles τον Νοέμβριο και όχι ένα μήνα νωρίτερα στη Φρανκφούρτη, με την παραγωγή του να γίνεται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, το οποίο γιόρτασε τα 100 χρόνια παραγωγής.

Πηγή: AUTO EXPRESS

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...