Volvo Cyclist Detection Technology

Νέα τεχνολογία προστατεύει ποδηλάτες

  • -
  • -

Δίπλα στην πρωτοποριακή τεχνολογία Active High Beam Control για την υψηλή δέσμη φώτων, η Volvo παρουσίασε στη Γενεύη και μια νέα λειτουργία ενεργητική ασφάλειας, προσαρμοσμένη στην προστασία ποδηλατών στο δρόμο. Σύμφωνα με τη Volvo, στην Ευρώπη το 50% των θανατικών ατυχημάτων ποδηλατών είναι σε σύγκρουση με αυτοκίνητο, οπότε η εξέλιξη του συστήματος για την προστασία πεζών Pedestrian Detection, βρίσκει άριστη εφαρμογή και για ποδηλάτες.

Το Cycle Detection συνεργάζεται με τη λειτουργία Emergency Auto Brake, δηλαδή  δεν παρατηρεί και προειδοποιεί μόνον τον οδηγό -για τους ποδηλάτες στο δρόμο- αλλά μπορεί και να φρενάρει το αυτοκίνητο χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, σώζοντας τη ζωή κάποιου ποδηλάτη.

Οι αισθητήρες που καταγράφουν την κίνηση πεζών έχουν εξελιχθεί σε δυνατώτες αναγνώρισης και διαθέτουν πλέον και την ικανότητα να αντιληφθούν κάποιο ποδηλάτη, ο οποίος μπορεί να κινείται παράλληλα εμπρός από το αυτοκίνητο και ξαφνικά να βρεθεί με κάποιο επικίνδυνο ελιγμό μπροστά από αυτό. Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και αν χρειαστεί, όπως αναφέραμε επεμβαίνει αυτοβούλως και στα φρένα (Auto Brake), ακινητοποιώντας το όχημα.

Η λειτουργία Cyclist Detection θα είναι διαθέσιμη στα Volvo V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 και S80 από τα μέσα Μαΐου του  2013.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...