Fiat - Out of Africa

Το Fiat Panda ολοκληρώνει ένα non-stop ταξίδι 16.000 km για φιλανθρωπικό σκοπό

  • -
  • -
Ίδρυμα Farm Africa

Το Farm Africa είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που εργάζεται με οικογένειες σε αγροτικές περιοχές της Αφρικής, βοηθώντας να παράγουν τρόφιμα πιο αποτελεσματικά. Με την παροχή εκπαίδευσης και υποστήριξης βοηθά τους αγρότες να βελτιώσουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τις καλλιέργειές τους, τα ζώα, τα δάση και την πρόσβαση στο νερό, βοηθά τις οικογένειες να οικοδομήσουν ένα μέλλον απαλλαγμένο από την πείνα. 

Tο παγκόσμιο ρεκόρ οδήγησης non-stop έσπασαν δύο τολμηροί Βρετανοί το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου 2013, οδηγώντας ένα Fiat Panda από το Κέιπ Τάουν ως το Λονδίνο! Οι Philip Young και Paul Brace ξεκίνησαν το εξαντλητικό ταξίδι των 16.000 km την 1η Φεβρουαρίου, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Farm Africa και οδήγησαν αδιάκοπα περνώντας από 13 χώρες και δύο ηπείρους με ένα Panda 0.9 TwinAir. Φτάνοντας στο Marble Arch του Λονδίνου, οι δύο ταξιδιώτες κατέγραψαν χρόνο 10 ημερών, 13 ωρών και 28 λεπτών καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για την ίδια απόσταση για περισσότερο από μία ημέρα. Για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους σε λιγότερο από 11 μέρες, ο Phillip και ο Paul έπρεπε να οδηγήσουν κατά μέσο όρο 1.600 km την ημέρα με ταχύτητα 65 km/h, κάτι που όπως δήλωσαν δεν τους φάνηκε δύσκολο να επιτύχουν με το Panda 0.9 TwinAir. Το αυτοκίνητο ήταν κανονικής παραγωγής, εκτός από μερικές ζωτικής σημασίας τροποποιήσεις, όπως η επιπλέον δεξαμενή καυσίμου, οι δύο εφεδρικοί τροχοί, τα προστατευτικά του κάρτερ, τα σκληρότερα ελατήρια στην ανάρτηση και μια προέκταση στην εισαγωγή αέρα.

Οι δύο Βρετανοί απέφυγαν τη χρήση ενός μεγάλου 4x4, θεωρώντας πως το επίτευγμα θα ήταν "πολύ εύκολο" και επέλεξαν το Fiat Panda για το χαμηλό του βάρος, την απόδοσή του και την οικονομία καυσίμου. Και παρά το μικρό μέγεθος του αυτοκινήτου, το κρεβάτι των συν-οδηγών ήταν ένα κομμάτι στρώματος αφρού στο πίσω κάθισμα! Η μακρά και βασανιστική πορεία προς τη Βρετανία περιελάμβανε σκληρούς και κακοτράχαλους δρόμους, διαδρομές μέσα από ξηρά κομμάτια της ερήμου στη Νότια Αφρική, την Μποτσουάνα, τη Ζάμπια, την Τανζανία, την Κένυα, την Αιθιοπία, το Σουδάν, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την Τυνησία πριν οι συνταξιδιώτες διασχίσουν τη Μεσόγειο για την τελική ευθεία μέσα από την Ιταλία και τη Γαλλία, ως το Hyde Park του Λονδίνου.

Ήταν αξιοσημείωτες οι στιγμές στο δρόμο -συναρπαστικές- και το Fiat Panda ήταν εκπληκτικό”, δήλωσε ο Philip Young, συμπληρώνοντας: “Οι δρόμοι ήταν ύπουλοι, η ζέστη αφόρητη και το χρονοδιάγραμμα κουραστικό, αλλά το αυτοκίνητο ποτέ δεν έχασε το στοίχημα. Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή, και η Fiat μπορεί να είναι υπερήφανη για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του Panda.”

VIDEOS

Cape Town to London - Africa Record Run. ITV interview

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...