Mazda και Fiat - Συμφωνία για νέο Roadster

Νέα Alfa Romeo Roadster θα κατασκευάζεται στην Ιαπωνία

  • -
  • -

Σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης της 23ης Μαΐου 2012, η Mazda Motor Corporation (Mazda) και η Fiat Group Automobiles S.p.A. (Fiat) ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή της τελικής συμφωνίας, σύμφωνα με την οποία η Mazda θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός ανοιχτού, διθέσιου, σπορ αυτοκινήτου για την μάρκα Alfa Romeo στο εργοστάσιό της στην Χιροσίμα, της Ιαπωνίας ξεκινώντας το 2015.

Το νέο roadster της Alfa Romeo θα αναπτυχθεί για την παγκόσμια αγορά και θα βασιστεί στην αρχιτεκτονική της νέας γενιάς Mazda MX-5. Η συμφωνία προβλέπει ότι τόσο η Mazda, όσο και η Fiat θα αναπτύξουν δύο διαφοροποιημένα, με κίνηση στους πίσω τροχούς roadster με το ξεχωριστό στυλ, και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μάρκας. Τα δύο μοντέλα, της Alfa Romeo και της Mazda, θα κινούνται το καθένα με ξεχωριστούς, ιδιόκτητους κινητήρες της κάθε εταιρίας.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Mazda στοχεύει να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της ανάπτυξης και παραγωγής της και να αναζωογονήσει το ενδιαφέρον για roasters ανά τον κόσμο. Για τη Fiat, η συνεργασία αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία να προσφέρει μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού Alfa Romeo roadster χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις. Κάτι που θα επιτρέψει στην Alfa Romeo να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει μέχρι το 2016.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...