Χαμός στο Bike Festival 2012

Πραγματική γιορτή του ποδηλάτου, με πολλά νέα μοντέλα και εντυπωσιακά σόου

  • -
  • -

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι το Bike Festival, με περισσότερο υλικό από τις προηγούμενες φορές και μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο. Μπορεί να φταίει ότι το ποδήλατο έχει μπει στην καθημερινότητα των Αθηναίων, είτε λόγω ανάγκης (υψηλή τιμή καυσίμων), είτε γιατί προσφέρει γρήγορη μετακίνηση και παράλληλα γυμναστική, είτε για κάποιο λόγο έγινε μόδα. Αφήνω στην άκρη όμως τους λόγους επιλογής ποδηλάτου και θα μιλήσω για το φεστιβάλ ποδηλάτου. Η οργάνωση ήταν εξαιρετική για ακόμα μια χρονιά. Αν ερχόσουν με το ποδήλατο σου μπορούσες να το αφήσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για τα παιδιά υπήρχαν μαθήματα ποδηλάτου και δραστηριότητες και οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ποδήλατα (test rides). Μέσα στην Τεχνόπολη μπορούσες να περιηγηθείς στα 62 περίπτερα των εκθετών, να παρακολουθήσεις τις απίστευτες φιγούρες των Adiridas και του Daniel Rall, να μάθεις για τον θρύλο του mountain bike Hans Rey και να δεις έναν εναλλακτικό ποδηλατικό προορισμό την Ταιβάν. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε φέτος στα ηλεκτρικά ποδήλατα, αφού σχεδόν κάθε μάρκα είχε τουλάχιστον ένα μοντέλο. Να λέμε την αλήθεια, στην Αθήνα ένα ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ιδανικό αφού οι ανηφόρες είναι αναπόφευκτες στις περισσότερες διαδρομές. Αν αξίζει ή όχι να πληρώσεις κάτι παραπάνω είναι άλλο θέμα - μπορείς να διαβάσεις μια άποψη εδώ. Φυσικά, υπήρχε μεγάλη ποικιλία σε ποδήλατα πόλης, βουνού, σπαστά, αγώνων όπως και στις τιμές τους που κάλυπταν κάθε τσέπη. Προσωπικά ξετρελάθηκα με αυτό στις φωτογραφίες νούμερο 7,29 αλλά τα 2.508 € είναι κάτι παραπάνω από πολλά. Ως χρήστης ποδηλάτου, βρήκα πολλά αξεσουάρ αλλά και ιδέες για το επόμενό μου ποδήλατο. Ενδιαφέρον είχε και η έκθεση αναπαλαιωμένων ποδηλάτων. Υπάρχουν αρκετοί ιδιώτες ή ομάδες που ασχολούνται με την αναγέννηση σκουριασμένων ποδηλάτων.

Στην πλατεία της Τεχνόπολης είχε στηθεί ειδική πίστα για τις φιγούρες των Adiridas και του Daniel Rall. Οι πρώτοι είναι γνωστοί σε παγκόσμιο επίπεδο για τα κόλπα που κάνουν με τα ποδήλατα τους. Πραγματικά μένεις άφωνος με τις δυνατότητες τους. Αλλά και η ελληνική σκηνή του BMX δεν απέχει πολύ μακριά από τους προαναφερθέντες, κάτι που το έδειξε όταν τους δόθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πίστα που είχε στηθεί. Ο Hans Rey παρουσίασε τις περιπέτειες του, οι οποίες δεν είναι και λίγες (δες εδώ) και αναφέρθηκε στο δεκάλογο του.

Τελικά, το Bike Festival 2012 κάλυπτε τόσο τον χρήστη ποδηλάτου όσο και τον υποψήφιο αγοραστή, σε όλες τις κατηγορίες, προσφέροντας πλούσιο θέαμα, προϊόντα και πληροφόρηση. Ελπίζω ότι θα συνεχίσει την παρουσία του έτσι κάθε χρόνο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...