"Αστικές πρίζες" στην Ελευσίνα

Φόρτιση ηλεκτρικών ποδηλάτων με χρήση ηλιακής ενέργειας

  • -
  • -
Η ΑΚΤΙΝΑ με δυο λόγια

Η ΑΚΤΙΝΑ αποτελείται από 6 φωτοβολταϊκά πάνελ, μία μεταλλική κατασκευή ύψους σχεδόν 5 μέτρων, οκτώ συσσωρευτές, όλα χορηγία της ExelGroup και λοιπό εξοπλισμό που υποστηρίζει την πολυμορφική και διαδραστική συμπεριφορά της ΑΚΤΙΝΑ*. Τον Αύγουστο, ο σταθμός θα μπορεί να παράγει περισσότερο από 7,5 kwh/ημέρα, το Σεπτέμβριο περισσότερο από 6 kwh/ημέρα και τον Οκτώβριο περίπου 5 kwh/ημέρα. Ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεκουραστεί σε ένα είδος «καθιστικού» με ασύρματο δίκτυο internet (wi-fi) και να φορτίσει κινητό, φορητό υπολογιστή κ.λπ. ενώ θα φορτίζεται η μπαταρία του ποδηλάτου Ecobike. 

Το project ΑΚΤΙΝΑ, μια ελληνική πρόταση για την ηλεκτροκίνηση στα αστικά ή τουριστικά κέντρα, παρουσιάζεται στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δήμου Ελευσίνας «Αισχύλεια 2012» (26.08-14.10.2012) στο Παλαιό Ελαιουργείο, στην παραλία Ελευσίνας. Πρόκειται για έναν σταθμό φόρτισης, αλλά και ηλεκτρονικής ενημέρωσης, που λειτουργεί αποκλειστικά αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ - κάτι σαν “αστική πρίζα”. Εκεί, ο επισκέπτης μπορεί να ξεκουραστεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει το ασύρματο δίκτυο internet (wi-fi) και να φορτίσει κινητό, φορητό υπολογιστή κ.λπ. ενώ θα φορτίζεται η μπαταρία του ηλεκτρικού του ποδηλάτου. Στο σταθμό φόρτισης στην Ελευσίνα, που αποτελεί έργο της ExelGroup και εγκαταστάθηκε από την Energize, υπάρχουν διαθέσιμα πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα που έχει παραχωρήσει η εταιρεία ΛΑΜΔΑ Green, ώστε οι επισκέπτες των “Αισχυλείων” να μπορούν να δουν ιδίοις όμμασι πώς μπορούν να αξιοποιήσουν την ηλεκτρική ενέργεια που έχει προέλθει από ηλιακή ακτινοβολία.

Η πρόταση ΑΚΤΙΝΑ είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Energize, εταιρείας μελέτης και εγκατάστασης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της αρχιτεκτονικής ομάδας CITY INDEX, ενώ το project πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας και των χορηγών ExelGroup και ΛΑΜΔΑ GREEN.

VIDEOS

AKTINA project teaser

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...