ΜΙΝΙ Design concept cars

Σφυγμομετρώντας το κοινό!

  • -
  • -

Τα πρωτότυπα μοντέλα είναι αναμφίβολα το αγαπημένο παιχνίδι των σχεδιαστών της αυτοκινητοβιομηχανίες. Με πιο χαλαρούς όρους από τα τμήματα Μάρκετινγκ και Παραγωγής, οι σχεδιαστές υλοποιούν την άποψη τους για την αυτοκίνηση και τη σχεδιαστική κουλτούρα κάθε εταιρείας στο άμεσο μέλλον, ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες ή αποτελούν πεδίο ελεύθερης έκφρασης για τολμηρές και πρωτότυπες ιδέες. Τα MINI κερδίζουν μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού εξαιτίας της εμφάνισης τους, παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα κυριότερα concept cars της εταιρείας.





2012 MINI Rocketman Concept

Με βρετανική αμφίεση έρχεται πιο κοντά στην υλοποίηση μιας ακόμη πιο εύστοχης αναβίωσης του αρχέτυπου MINI. Η διχρωμία σε μπλε και κόκκινο, δίνουν τον «πατριωτικό» χαρακτήρα του συγκεκριμένου Rocketman.


2011 MINI Rocketman Concept

Ακόμη πιο κοντά στην ιδέα του πρώτου MINI έρχεται το νέο πρωτότυπο με την ονομασία Rocketman, το οποίο παρουσιάστηκε στην Γενεύη. Ερχόμενο να καλύψει περισσότερο την φιλοσοφία των αυτοκινήτων πόλης διαθέτει καμπίνα διαμορφωμένη σε μια διάταξη 3+1, όμοια με αυτήν του Toyota IQ, με την μια πίσω θέση να αναδιπλώνεται και να εκτελεί χρέη χώρου αποσκευών.

 

2010 MINI Paceman Concept

Ένα ενδιαφέρον Crossover Concept για ένα Coupe Countryman, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα δει το δρόμο της παραγωγής. Συνδυάζει κλασσικά στοιχεία των MINI και βασίζεται στο πάτωμα και τα μηχανικά μέρη του Countryman.



MINI Beachcomber Concept

Αρρενωπό και με  στοιχεία από τη δεκαετία του ’60 το Beachcomper ήταν μια φαντεζί ιδέα των σχεδιαστών της MINI. Προανήγγελλε τη παρουσία του Countryman με ένα διασκεδαστικό, καλοκαιρινό και fun χαρακτήρα.


2009 MINI Roadster Concept and MINI Coupé Concept

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία για τα σημερινά Roadster και Coupe της ΜΙΝΙ, που σήμερα αποτελούν την εναλλακτική επιλογή στη γκάμα της.



2008 MINI Crossover Concept

Ο πρόγονος του σημερινού Countryman. Ανέλαβε το πρώτο κύμα σχολίων για ένα μεγαλύτερο MINI με SUV διάθεση.  Σε αυτό εμφανίστηκαν και πολλά στοιχεία πρακτικότητα (Centre Rail) που υιοθετήθηκαν και στο μεταγενέστερο Countryman.



2005/2006 MINI Concept Frankfurt / Tokyo / Detroit / Geneva

Με ρετρό στοιχεία το συγκεκριμένο Concept προϊδέαζε για το MINI Clubman. Σχεδιαστικό highlight  οι πίσω πόρτες του χώρου αποσκευών, ενισχύουν την πρόσβαση σε αυτόν, την πρακτικότητα και προσφέρουν το ανάλογο στυλ.



1997 MINI Concept Monte Carlo Rallye

Το δεξιοτίμονο πρωτότυπο αποτελούσε φόρο τιμής στις αγωνιστικές επιτυχίες του αυθεντικού MINI στους αγώνες και ειδικότερα το Monte Carlo. Αποτέλεσε μια από τις πρώτες προσπάθειες αναβίωσης του αρχέτυπου MINI. Το 2001 ακολούθησε η παρουσίαση του πρώτου σύγχρονου MINI υπό τις ευλογίες της BMW.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...