Φτηνή Βενζίνη: Που υπάρχει στον πλανήτη;

Χώρες με μόλις 8 cent το λίτρο!

  • -
  • -

Οι τιμές των καυσίμων είναι ο βασικός πονοκέφαλος του Έλληνα οδηγού, αλλά και των περισσοτέρων οδηγών της υπόλοιπης Ευρώπης. Με το λίτρο να στριφογυρίζει στα 1,70 -1,80+ ευρώ, την ανεργία να καλπάζει και τους μισθούς να συρρικνώνονται συνεχώς, η μετακίνηση με το αυτοκίνητο έχει πάρει πλέον την διάσταση της πολυτέλειας.

Η ερώτηση για το πόσο αναγκαία είναι η ραγδαία αύξηση της τιμής των καυσίμων, μπορεί να βρίσκει απάντηση στις εκθέσεις των οικονομικών συμβούλων κάθε κράτους, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα μέρος της πραγματικής αλήθειας. Υπάρχουν χώρες στον πλανήτη που η τιμή της βενζίνης είναι τόσο χαμηλή, που δεν μπορεί ούτε στο πιο τρελό του όνειρο να πιστέψει ο μέσος ταλαιπωρημένος οικονομικά Έλληνας.

Στην πλούσια σε πετρέλαιο Βενεζουέλα η τιμή του λίτρο είναι μόλις 0,08 €/lt! Η Σαουδική Αραβία διαθέτει επίσης εξαιρετικά χαμηλή τιμή με μόλις 0,09 €/lt. Συνέχεια των ειδυλλιακών προορισμών για φουλάρισμα το Τουρκμενιστάν με 0,15 €/l, νούμερο που ισοδυναμεί με ένα μέσο γέμισμα ρεζερβουάρ 45 lt, με μόλις 6,75€!!! Στην ευρύτερη Ευρώπη η Λευκορωσία είναι πρωταθλήτρια φτηνής βενζίνης με τιμή 0,65 €/lt, νούμερο που μας μεταφέρει στην εποχή της Ελλάδας της πολυσυζητημένης δραχμής!


Χώρες με φτηνή βενζίνη (ενδεικτικά):

Κουβέιτ : 0,24 €/Lt

Αίγυπτος : 0,39 €/Lt

Εκουαδόρ : 0,42 €/Lt

Τρίνινταντ : 0,42 €/Lt

Γουατεμάλα : 0,49 €/Lt

Μαλαισία : 0,54 €/Lt

Μεξικό : 0,59 €/Lt

Τυνησία : 0,66 €/Lt

Ονδούρας : 0,66 €/Lt

Ινδονησία : 0,73 €/Lt

Σεϋχέλλες : 0,75 €/Lt

Ιορδανία : 0,77 €/Lt

Η.Π.Α : 0,78 €/Lt

Κίνα : 0,85 €/Lt

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...