Στην Ιαπωνία ετοιμάζεται green πόλη

Φωτοβολταϊκά και μπαταρίες σε κάθε σπίτι

  • -
  • -

Άλλη μια πόλη που θα ενσωματώνει green τεχνολογίες με στόχο να είναι ενεργειακά αποδοτικότερη - άρα και πιο οικονομική για τους κατοίκους της - ετοιμάζεται στην Ιαπωνία. Η green Fujisawa θα παράγει 70% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Πρόκειται για το project 'Fujisawa Sustainable Smart Town' που θα είναι έτοιμο τον Μάρτη του 2014 και αποτελεί πρωτοβουλία της Panasonic και άλλων οκτώ ιαπωνικών εταιρειών*.

Η FSST θα αποτελείται από 1.000 σπίτια και θα χτιστεί στην περιοχή όπου υπήρχε ένα παλιό εργοστάσιο της Panasonic, στην πόλη Fujisawa, η οποία βρίσκεται 50 km δυτικά του Τόκιο. Όλα τα κτίρια θα είναι εξοπλισμένα με φωτοβολταϊκά, «έξυπνες» συσκευές, οικιακές κυψέλες καυσίμου και μπαταρίες. Αυτές οι green τεχνολογίες υπόσχονται εξοικονόμηση εκατοντάδων ευρώ ετησίως σε κάθε νοικοκυριό. Στα πλάνα υπάρχει ακόμη η εγκατάσταση φορτιστών για ηλεκτροκίνητα οχήματα και φυσικά η δημιουργία χώρων πρασίνου. Οι δημιουργοί της πόλης μελετούν ακόμη λύσεις όπως η συλλογική χρήση αυτοκινήτων (car pooling) και η χρήση συσκευών που θα λειτουργούν με αιολική ενέργεια. Στόχος της Panasonic είναι το FSST να αποτελέσει ένα μοντέλο που θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

 

* Accenture, Mitsui & Co. Ltd., Mitsui Fudosan Co. Ltd., Nihon Sekkei Inc., ORIX Corporation, PanaHome Corporation, Sumitomo Trust & Banking Co. Ltd. και Tokyo Gas. Ltd.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...