Coral: High tech έλεγχος των καυσίμων Shell

Πρωτοποριακός μοριακός ιχνηθέτης διασφαλίζει την ποιότητα και την αυθεντικότητα

  • -
  • -

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 στο Πρατήριο της Shell στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, η Coral A.E. (δικαιούχος των σημάτων Shell στην Ελλάδα) παρουσίασε μια καινοτόμο τεχνολογία που εφαρμόζει για τον έλεγχο της ποιότητας και τη διασφάλιση της αυθεντικότητας στα καύσιμα της Shell. Πρόκειται για έναν μοριακό ιχνηθέτη που επιτρέπει την επαλήθευση της ταυτότητας του καυσίμου και των μοναδικών του χαρακτηριστικών. Έτσι, είναι πολύ εύκολο σε έλεγχο των καυσίμων ενός πρατηρίου να διαπιστωθεί αν αυτά έχουν νοθευτεί. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τόσο οι κινητήρες των αυτοκινήτων όσο και το περιβάλλον. Πρέπει εδώ να πούμε πως από το 1999 η εταιρεία διεξάγει ετησίως πάνω από 1.500 αιφνιδιαστικούς ελέγχους στα πρατήριά της με ειδικά εξοπλισμένα van. Τα συνεργεία ελέγχου της Coral είναι πλέον εξοπλισμένα με ειδικές συσκευές που ανιχνεύουν τον μοριακό ιχνηθέτη που υπάρχει μέσα στα καύσιμα των πρατηρίων Shell.

Ο μοριακός ιχνηθέτης εισάγεται στα διαφοροποιημένα καύσιμα Shell (V-Power, V-Power Racing και V-Power Diesel) σε απειροελάχιστες ποσότητες (χιλιοστόγραμμα ανά κυβικό μέτρο, PPB) μετά τη φάση της διύλισης και πριν τη μεταφορά των καυσίμων στα πρατήρια. Δεν ανιχνεύεται παρά μόνο με τα ειξειδικευμένα όργανα και δεν μπορεί να αφαιρεθεί ούτε και να παραμορφωθεί. Έτσι, εξασφαλίζεται η ταυτοποίηση των καυσίμων με εξαιρετική ακρίβεια.

 

Χαρακτηριστικά του μοριακού ιχνηθέτη

  • Εισάγεται στο καύσιμο σε απειροελάχιστες ποσότητες και ανιχνεύεται μόνο από εξειδικευμένο εξοπλισμό.
  • Ανιχνεύει μεταβολές στη σύσταση του καυσίμου με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια.
  • Χρησιμοποιείται σε οποιονδήποτε τύπο καυσίμου χωρίς να μεταβάλει καμία από τις φυσικές ή χημικές του ιδιότητες ενώ είναι απολύτως ασφαλής και εγκεκριμένος για όλους τους κινητήρες.

Η μοριακή ιχνηθέτηση είναι προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας της Coral με την Authentix (USA). Η Authentix πιστοποιεί καύσιμα σε περισσότερα από 37.000 πρατήρια παγκοσμίως και έχει συνεργασίες με πολυενθικές εταιρείες πετρελαίου και κυβερνητικούς φορείς για τον έλεγχο στην ποιότητα και τη διακίνηση πετρελειοειδών.

 


Η Coral A.E. αποτελεί τη συνέχεια της Shell Hellas Α.Ε., όταν αυτή μετονομάστηκε τον Ιούλιο του 2010 σε συνέχεια της εξαγοράς της από τη Motor Οil Ελλάς Α.Ε. Η εταιρία λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1926. Η Coral διατηρεί κάτω από το σήμα της Shell περίπου 700 πρατήρια στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της αγοράς πετρελαιοειδών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...