Νέο Ford Kuga: Τα 3 στοιχεία που το μεταμορφώνουν ριζικά!

Το νέο Ford Kuga είναι καλύτερο από ποτέ! Και αυτοί είναι οι τρεις λόγοι που το επιβεβαιώνουν.

  • -
  • -

Η είσοδος του Ford Kuga στην κατηγορία των SUV άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού. Το επιβλητικό crossover έφερε νέο αέρα στο segment και ουσιαστικά κέρδισε την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού. Σε μία περίοδο που η αυτοκίνηση βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, το Kugaμε την εξηλεκτρισμένη του εκδοχή κυριάρχησε στην ευρωπαϊκή αγορά. Δεν είναι τυχαίο, πως από το 2021 μέχρι και σήμερα, είναι το Plug-in Hybrid με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά! Και μάλιστα, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Η νεότερη γενιά έρχεται για να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία του Kuga, με τη Ford να αποδεικνύει πως δεν είναι αδύνατο να κάνεις το καλό, ακόμα καλύτερο! Όσοι θεωρούν ότι είναι απλά μία αναβαθμισμένη εκδοχή της προηγούμενης γενιάς, θα πρέπει να μάθουν πως αυτοί είναι τρεις βασικοί λόγοι, για τους οποίους το νέο Kuga είναι ριζικά μεταμορφωμένο

Η εξέλιξη του εκλεπτυσμένου χαρακτήρα

Καταρχήν, το διαπιστώνεις με… την πρώτη ματιά! Η εκλεπτυσμένη σχεδίαση του αμαξώματος έχει ανανεωθεί σημαντικά, με το νέο Kuga να είναι μοντέρνο, νεανικό, αλλά διατηρώντας την αύρα ενός πολυτελούς SUV. Η εμπρός επιβλητική μάσκα φιλοξενεί νέα λεπτά φωτιστικά σώματα, ενώ οι νέας σχεδίασης προφυλακτήρες εμπρός και πίσω ενισχύουν το δυναμισμό του. Μάλιστα, η εμφάνιση του διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξεις! Η βασική Titanium είναι πιο διακριτική, ενώ η ST-Line διαθέτει σπορ προσανατολισμό. Η πιο περιπετειώδης είναι η Active, με στοιχεία που παραπέμπουν σε off-road μοντέλο. Μάλιστα, για πρώτη φορά στο Kuga συνοδεύεται με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, και συγκεκριμένα κατά 10 mm και 5 mm πίσω, ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 18 ή 19 ιντσών, αλλά και μία σειρά από προστατευτικές ποδιές που το βοηθούν στις εκτός δρόμου μετακινήσεις. 

State of the art καμπίνα

Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής και η premium αισθητική του εσωτερικού έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω. Η σχεδίαση παραμένει μίνιμαλ, με προσεγμένο φινίρισμα και συναρμογή των ποιοτικών υλικών. Η αίσθηση πολυτέλειας ενισχύεται από τη σημαντική τεχνολογική του επικαιροποίηση. Η νέα οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας σε διάσταση 13,2’’ κλέβει τις εντυπώσεις. Το σύστημα πολυμέσων διαθέτει τη νεότερη γενιά του λειτουργικού συστήματος SYNC4, το οποίο εξασφαλίζει δυνατότητες συνδεσιμότητας. Υποστηρίζει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, διαθέτει συνδεσιμότητα 5G και επικοινωνία με cloud.

Επιπλέον, ο βαθμός χρηστικότητας και η εργονομία έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, αφού πλέον οι λειτουργίες του συστήματος κλιματισμού είναι ενσωματωμένες στην οθόνη, αφαιρώντας την ανεξάρτητη μονάδα που υπήρχε στη βάση της κονσόλας στο προηγούμενο μοντέλο. Ακόμα, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται και ο φωνητικός βοηθός, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί χωρίς να έχετε συνδέσει το smartphone σας!

Το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο του Kuga αναδεικνύεται περαιτέρω από τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Εφοδιάζεται με τη νεότερη γενιά τεχνολογιών της Ford, καθιστώντας το νέο Kuga απόλυτα ασφαλές σε κάθε σας μετακίνηση. Και μάλιστα από τη βασική έκδοση, αφού σε αυτή περιλαμβάνονται συστήματα όπως αποτροπής σύγκρουσης με προειδοποίηση και σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, αισθητήρες απόστασης στάθμευσης εμπρός και πίσω, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση ορίων ταχύτητας, cruise control, αλλά και κάμερα οπισθοπορείας. 

Ακόμα πιο δυνατό και οικονομικό!

Τα κινητήρια σύνολα ήταν αυτά που καθιέρωσαν το Ford Kuga και στη νεότερη γενιά αναβαθμίστηκαν περαιτέρω προσφέροντας ακόμα καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη αποδοτικότητα. Επιπλέον, η γκάμα του πλέον διαθέτει μία σειρά από κινητήρια σύνολα ικανά να καλύψουν κάθε επιθυμία σου. Στη βάση της γκάμας είναι ο τρικύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.500 cc απόδοσης 150 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, ενώ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η έκδοση PHEV που έχει καθιερωθεί ως το πλέον δημοφιλές plug-in hybrid στην Ευρώπη, έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Η ισχύς του υβριδικού συνόλου έχει σκαρφαλώσει στους 243 ίππους, ενώ η ηλεκτρική αυτονομία είναι 69 km σε μικτό κύκλο ή 88 km αποκλειστικά σε αστικό κύκλο! Και με την μέση τιμή της κατανάλωσης να κυμαίνεται ανάμεσα από 0,9 έως 1,2 lt/100 km!

Ο δείκτης αποδοτικότητας του Kuga αυξάνεται περαιτέρω με δύο ακόμα full hybrid εκδόσεις FHEV, οι οποίες παίρνουν ζωή από έναν κινητήρα 2,5 λίτρων, με την κίνηση να μεταδίδεται είτε στους εμπρός είτε στους τέσσερις τροχούς. Με μέση κατανάλωση 5,3 lt/100 km, η συγκεκριμένη εκδοχή του επιβλητικού C-SUV μπορεί να καλύψει 900 kmμε ένα ντεπόζιτο! Μάλιστα, για όσους χρησιμοποιούν τρέιλερ, το Kuga με τον υβριδικό κινητήρα έχει ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα ρυμούλκησης, η οποία φτάνει τα 2.100 kg

Η ιστορία συνεχίζεται…

Το Ford Kuga έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όλων, ως ένα SUV που προσφέρει τα πάντα. Η νεότερη γενιά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία του μοντέλου. Είναι μοντέρνο και ακόμα πιο θελκτικό σχεδιαστικά, αλλά και τεχνολογικά προηγμένο, την ώρα που τα κινητήρια σύνολα δένουν ιδανικά στο πνεύμα της αποχής, συνδυάζοντας απόδοση και οικονομία. Το νέο Kuga είναι το SUVπου θα σας ταξιδέψει στη σύγχρονη εποχή της αυτοκίνησης, διατηρώντας ακέραιες τις βασικές αρχές της Ford. Μάθε τώρα περισσότερα για το νέο Ford Kuga και μη χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς έναν συνεργάτη του επίσημου δικτύου Ford για να το δεις από κοντά.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...