Το 87% των Ελλήνων οδηγών έχει αυτήν την φοβία

Το 87% των Ελλήνων οδηγών, δήλωσε σε έρευνα ότι ένας φόβος του υπερισχύει κατά κράτος έναντι των υπολοίπων κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

  • -
  • -

Το 14ο Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για την υπεύθυνη οδήγηση ολοκληρώθηκε και τα ευρήματά του, που δημοσιοποιήθηκαν από το Ίδρυμα VINCI Autoroutes, κρίνονται το λιγότερο… ανησυχητικά.

Επιθετική συμπεριφορά άλλων οδηγών

Αίσθημα παντοδυναμίας και επιθετικότητα είναι τα κύρια στοιχεία της οδηγικής συμπεριφοράς των Ελλήνων για την χρονιά που μας πέρασε. Το 87% των Ελλήνων οδηγών δηλώνει ότι φοβάται την επιθετική συμπεριφορά των άλλων οδηγών κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Το 59% παραδέχεται ότι βρίζει άλλους οδηγούς στο δρόμο, το 57% ότι κορνάρει άσκοπα στους άλλους οδηγούς, το 48% ότι «κολλάει» σκόπιμα στο προπορευόμενο όχημά, ενώ το 26% θα κατέβει για ψύλλου πήδημα από το όχημα του για να τσακωθεί με κάποιον άλλον οδηγό!

Μη νομίζετε όμως πως αυτές οι συμπεριφορές είναι αποκλειστικά… ελληνικό προνόμιο. Αντίστοιχα, και οι περισσότεροι Ευρωπαίοι οδηγοί επιδεικνύουν την ίδια «αλλοπρόσαλλη» συμπεριφορά.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την έρευνα, το 83% των Ευρωπαίων οδηγών δήλωσε ότι φοβάται την επιθετική συμπεριφορά των άλλων οδηγών στο δρόμο, το 59% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι βρίζει χωρίς να υπάρχει σημαντικός λόγος πίσω από το τιμόνι, ενώ 9 στους 10 οδηγούς υπερβαίνουν τα προβλεπόμενα όρια ταχύτητας!

Έχουμε βέβαια την πρωτιά σε δυο ακόμα κακές συνήθειες, καθώς το 81% των Ελλήνων οδηγών δήλωσε ότι χρησιμοποιεί το smartphone του κατά τη διάρκεια της οδήγησης (77% η υπόλοιπη Ευρώπη), ενώ το 56% των Ελλήνων οδηγών κάτω των 35 ετών ανέφερε ότι δε φορά ζώνη ασφαλείας (27% στην υπόλοιπη Ευρώπη).

Δείτε ακόμα: Το 28% των τροχαίων οφείλεται σε αυτήν την κακιά συνήθεια

Αυτή η ετήσια έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ipsos σε δείγμα 12.413 ατόμων σε ευρωπαϊκές χώρες, καταγράφει τη συμπεριφορά και την εικόνα των  Ευρωπαίων… πίσω από το τιμόνι.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...