Έτσι θα είναι τα νέα Volkswagen – Θα έχουν μέχρι και… Avatar

Το Volkswagen ID. Code Concept μας δίνει μια πρώτη γεύση από το ντιζάιν των μελλοντικών μοντέλων της φίρμας αλλά κυρίως από τις κορυφαίες τεχνολογίες που θα ενσωματώνουν.

  • -
  • -

Η Volkswagen κάνει αισθητή την παρουσία της στη φετινή έκθεση (Auto China) στο Πεκίνο . Το μοντέλο ωστόσο που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα στο περίπτερο των Γερμανών δεν είναι άλλο από το ID. Code Concept. Ένα μοντέλο που πάνω του θα βασιστούν όλα τα μελλοντικά, ηλεκτρικά, VW.

Οι Γερμανοί τολμούν

Η VW κάνει στροφή 180 μοιρών σε ότι αφορά το ντιζάιν των μοντέλων της. Ίσως μάλιστα, να είναι και η πρώτη φορά που οι Γερμανοί τολμούν τόσο πολύ σε σχεδιαστικό επίπεδο, πετώντας από πάνω τους το χιτώνα του συντηρητισμού!

Το ID. Code Concept, μαρτυρά φυσικά τη νέα αισθητική φιλοσοφία των μελλοντικών μοντέλων της γερμανικής φίρμας, και παρότι προς ώρας φιγουράρει ως πρωτότυπο στη σάλα της έκθεσης, δεν απέχει πολύ από το διαβεί… τον πραγματικό κόσμο.

Το SUV αμάξωμα του ID. Code Concept, είναι γεμάτο καμπύλες, έχει αεροδυναμικό σχεδιασμό και συνδυάζει σε σωστές αναλογίες την κομψότητα με το σπορ ύφος. Το βλέμμα στο εμπρόσθιο τμήμα καρφώνεται πάνω στη μακριά λευκή μπάρα των φώτων, την Light Cloud, στη γλώσσα της VW η οποία διαθέτει 967 LED στοιχεία και μπορεί να «φωτίσει» προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά το κυριότερο, να σας παρακολουθεί καθώς πλησιάζετε προς το όχημα.

Η τεχνολογία αυτή ονομάζεται «3D Eyes» και έχει τη δυνατότητα να παίρνει διάφορα σχήματα, όπως «ματιών» προκειμένου να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου όταν αυτός οδεύει προς το όχημα ή απομακρύνετε από αυτό.

Αντίστοιχα βέβαια εντυπωσιακό είναι και το πίσω τμήμα, με τα καλλίγραμμα «καπούλια» και την χαρακτηριστική φωτεινή στενή μπάρα των LED φώτων που αγκαλιάζει απ’ άκρη σ’ άκρη το αμάξωμα.

Η καμπίνα τώρα, εκ πρώτης, ίσως να μην είναι το ίδιο ριζοσπαστική σε εμφάνιση σε σχέση με την εξωτερική εικόνα. Παρόλο που τα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα στο εσωτερικό του ID. Code Concept δύναται να περιστραφούν κατά 180 μοίρες προκειμένου οι επιβάτες να συνομιλούν μεταξύ τους όπως… στο σαλόνι του σπιτιού τους. Αυτές τις διαρρυθμίσεις τις έχουμε δει σε ουκ ολίγα πρωτότυπα μοντέλα.

Το εντυπωσιακό στα ενδότερα του ID. Code Concept έχει να κάνει με την τεχνολογία που κουβαλά. Την οποία μπορείς να τη χαρακτηρίσεις από φουτουριστική έως… και ανατριχιαστική! Πως αλλιώς να περιγράψεις άλλωστε το σύστημα Smart Windows το οποίο εμφανίζει στο παρμπρίζ αλλά και σε λοιπές γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου ένα Avatar που θα μπορεί να σας καλωσορίζει στο όχημα, να συζητάτε μαζί του και να σας απαντά σε κάθε σας απορία!

Δεν αναφέρουμε λοιπές τεχνολογίες που το συνοδεύουν, θα πούμε απλώς, ότι σύμφωνα με το τεχνολογικό του υπόβαθρο, το ID. Code Concept, είναι ένα όχημα αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4!

Και δεν έχουμε μιλήσει ακόμα και για τη «μυστική συνταγή» όπως την χαρακτηρίζει η VW. Τι είναι αυτή η «μυστική συνταγή»; Ουσιαστικά πρόκειται για τη συμβίωση ανθρώπου και μηχανής σε ένα σώμα!

Η επικοινωνία δηλαδή που θα έχει το πλήρωμα του αυτοκινήτου με την τεχνητή νοημοσύνη που συνοδεύει το όχημα. Υπάρχουν δεκάδες κάμερες και αισθητήρες οι οποίες είναι τα μάτια και τα αυτιά του αυτοκινήτου και διαβάζουν στην κυριολεξία… τα πάντα, με στόχο, να συνδράμουν στις ανάγκες του πληρώματος, το οποίο θυμίζουμε, ότι θα μπορεί να μην οδηγεί το όχημα αν το επιθυμεί, αφήνοντας τη διακυβέρνηση του στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης και τεχνητής νοημοσύνης.  

Δείτε ακόμα: Έρχονται 8 νέα Volkswagen και το ένα θα ονομάζεται «Θηρίο»

Η VW δεν προχώρησε σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες σε ότι αφορά το σύστημα κίνησης, την αυτονομία ή τους χρόνους φόρτισης του πρωτότυπου οχήματος. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι το ID. Code Concept είναι ο πατριάρχης της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων της γερμανικής φίρμας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...