24χρονος καταστρέφει Ferrari F40 αξίας 3,2 εκατ. – Θα την παρέδιδε στον ιδιοκτήτη της

Ένας 24χρονος υπάλληλος αντιπροσωπείας luxury cars στη Γερμανία, διέλυσε μια Ferrari F40, λίγα μόλις λεπτά πριν την παραδώσει στο νέο της ιδιοκτήτη.

  • -
  • -

Το ατύχημα συνέβη την Κυριακή που μας πέρασε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Ακόμα παραμένει άγνωστο το τι προκάλεσε την σύγκρουση, με τα τοπικά ΜΜΕ να εικάζουν ότι πιθανότητα δυο ήταν οι αιτίες: Υπερβολική ταχύτητα ή κάποιο τεχνικό ζήτημα στο αυτοκίνητο που έκανε τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο της συλλεκτικής Ferrari F40.

Κρίνοντας πάντως από το γεγονός ότι η F40 «πήγαινε» στο Boblingen προκειμένου να την υποδεχθεί ο νέος της ιδιοκτήτης, μάλλον το αυτοκίνητο είχε περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους. Πόσο μάλλον ότι ο νέος της κάτοχος, είχε πληρώσει ήδη 3,2 εκατ. για να την αποκτήσει.

Μεγάλη ζημιά

Ευτυχώς, ο 24χρονος είναι καλά στην υγεία του, σε αντίθεση με την Ferrari F40 η οποία έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές. Καπό, τα μπροστινά πάνελ, ο προφυλακτήρας και πολλά ακόμα μηχανικά μέρη ήταν διάσπαρτα στο δρόμο, ενώ όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ζημιά έχει και το σύστημα της ανάρτησης.

Χωρίς να έχουμε ακριβή εικόνα της συνολικής ζημιάς, θεωρούμε βέβαιο από αυτό που βλέπουμε και μόνο, ότι θα κοστίσει μια μικρή περιουσία. Τώρα ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα» είναι μια άλλη ιστορία…

Θυμίζουμε, πως η F40 παρήχθη σε 1.300 αντίτυπα μεταξύ 1987 και 1992 και ήταν το τελευταίο μοντέλο από το Μαρανέλλο που είχε δημιουργηθεί υπό την επίβλεψη του αείμνηστου Enzo Ferrari.

Δείτε ακόμα: Αυτές είναι οι 10 ακριβότερες Ferrari της ιστορίας

Εφοδιάζονταν με V8 κινητήρα 2,9 λίτρων ισχύος 478 ίππων με 577 Nm ροπής και εκείνη την εποχή, ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο που κυκλοφορούσε… στη Γη! Η τελική του ταχύτητα ήταν 324 km/h, ενώ χρειαζόταν μόλις 4,1’’ για τα πρώτα «100» από στάση.

Photos @ksimages.de (Karsten Schmalz)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...