Οδική Ασφάλεια: Πόσο σημαντική είναι η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου μας;

Οι ασφαλείς μετακινήσεις δεν περιορίζονται στον ανθρώπινο παράγοντα, αφού η κατάσταση του αυτοκινήτου μας είναι εξίσου σημαντική! Πως θα εξασφαλίσουμε τη σωστή του συντήρηση;

  • -
  • -

Όταν αναφερόμαστε στην οδική ασφάλεια, οι περισσότεροι εστιάζουν την προσοχή και το ενδιαφέρον τους στον ανθρώπινο παράγοντα. Η σωστή εκπαίδευση, η παιδεία και η οδηγική κουλτούρα είναι στοιχεία που συμβάλλον στη σωστή συμπεριφορά πίσω από το τιμόνι, αλλά και στη μείωση των ατυχημάτων. Όμως, η ασφαλής μας μετακίνηση στο δρόμο, δεν εξαρτάται μόνο από τις ικανότητες και την αντίληψη του οδηγού, αλλά και από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο μας. Βλέπετε, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο που δεν έχει συντηρηθεί σωστά, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες ατυχήματος. 

Τι σημαίνει σωστή συντήρηση;

Το πρώτο και βασικό στοιχείο είναι η τήρηση των σέρβις που προτείνει ο κατασκευαστής. Συνήθως, αυτό προβλέπετε κάθε 15.000 ή 20.000 km, ανάλογα με την εταιρεία, και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην ξεπερνάμε τα χιλιόμετρα που αναφέρονται. Ακόμα και αν δεν καλύψουμε τα χιλιόμετρα που προβλέπονται για το σέρβις, πρέπει να επισκεφθούμε ένα συνεργείο, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο! Ιδιαίτερα σημαντική είναι η αλλαγή των λαδιών, που φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα, αλλά και του φίλτρου λαδιών. Ο έλεγχος της ανάρτησης, του συστήματος διεύθυνσης και των φρένων έχουν τεράστια σημασία. Στην πρώτη περίπτωση μπορεί να υπάρχουν μπόσικα και να χρειάζονται σφίξιμο, ενώ τα τακάκια είναι πιθανό να έχουν φθαρεί νωρίτερα από όσο έχουμε υπολογίσει. Εξίσου σημαντικός είναι και ο έλεγχος των φωτιστικών σωμάτων, τα οποία πρέπει να προσφέρουν τη βέλτιστη φωτεινότητα. Ενώ, επιτακτικός είναι ο έλεγχος της κατάστασης των ελαστικών, αλλά και το συχνό τσεκάρισμα της πίεσης. 

Η Autofit φροντίζει για σένα…

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και τα άλματα που έχουν γίνει στην αυτοκίνηση, δεν καθιστούν την συντήρηση του αυτοκινήτου μας λιγότερη σημαντική. Η διαφορά έγκειται στην πολυπλοκότητα των νέων μοντέλων, τα οποία απαιτούν την επίβλεψη ειδικών και καταρτισμένων τεχνικών για της συντήρηση τους. Τα συνεργεία της AUTOFIT διαθέτουν κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό και απόλυτα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό φροντίζοντας για την άρτια συντήρηση του αυτοκινήτου σας. Έχοντας χτίσει εδώ και δεκαετίες μία σχέση εμπιστοσύνης με τον οδηγό, εξασφαλίζει την εύρυθμη και άρτια λειτουργία των οχημάτων.

Σε ένα από τα 60 καταστήματα του δικτύου AUTOFIT στη χώρα μας, μπορείτε να κλείσετε εύκολα και γρήγορα ένα ραντεβού και να πραγματοποιήσετε ένα μικρό ή μεγάλο σέρβις. Πάντα με την αξιοπιστία της AUTOFIT και διατηρώντας την εργοστασιακή εγγύηση του αυτοκινήτου σας! Επιπλέον, αν θέλετε μπορείτε να ελέγξετε μεμονωμένα μέρη του οχήματος σας, ενώ είναι αξιοσημείωτο πως στα ολοκληρωμένα κέντρα τεχνικής υποστήριξης της Autofit γίνεται έλεγχος και σε μοντέλα που κάνουν χρήση LPG.

Διατηρήστε, λοιπόν, το αυτοκίνητο σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ακολουθώντας σωστή και τακτική συντήρηση. Οι τεχνικοί της AUTOFIT εγγυώνται υποδειγματική τεχνική υποστήριξη και μαζί την άρτια λειτουργία του οχήματος σας. Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς συνεργείο AUTOFIT και εξασφαλίστε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για εσάς. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...