Το premium SUV των 160.000 ευρώ - Πουλάει στην Ελλάδα σαν... ζεστό ψωμί!

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερο ακόμη και από αυτοκίνητα που κοστίζουν 100.000 ευρώ λιγότερο.

  • -
  • -

Ότι τα SUV έχουν το πάνω χέρι στις πωλήσεις και στις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού είναι γνωστό πλέον. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα πολυτελή και πληθωρικά SUV που έχουν τιμή απόκτησης που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις… κατά πολύ. Σύμφωνα με τα προσφάτως δημοσιευμένα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), η κατηγορία των επιβλητικών, premium SUV βρέθηκε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 να περιέχει μοντέλα που έχουν συγκεντρώσει πωλήσεις υψηλότερες ακόμη και από πολύ μικρότερα και φθηνότερα μέλη της αγοράς.

1

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα από τα πιο premium δείγματα των μεγαλύτερων segment, το Range Rover. Το πολυτελές SUV που ακούει στο συγκεκριμένο όνομα ξέφυγε από τον ανταγωνισμό, σημειώνοντας μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 32 ταξινομήσεις, όταν αντίστοιχα επίσης διάσημα μέλη του segment ή ακόμη και πολύ φθηνότερα μοντέλα δεν μπόρεσαν να φτάσουν ούτε τις 20. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς πως το πληθωρικό SUV έχει τιμή εκκίνησης 166.854 €.

Στην κατηγορία του αμέσως επόμενο ήρθε το Volvo XC90 με 20 ταξινομήσεις, ενώ τρίτο ήταν το Audi Q8 με 17. Ακόμη και πολύ φθηνότερα μοντέλα με πολλά υποσχόμενο μέλλον όπως το αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2024 σύμφωνα με τα World Car Awards, Kia EV9, βρίσκεται μέχρι στιγμής στις 3 ταξινομήσεις. Όσον αφορά αυτό βέβαια να πούμε πως πρόκειται και για ένα αρκετά νέο μοντέλο, με τη διαθεσιμότητα του να έχει ξεκινήσει μετά την αρχή του έτους.

 2

Άλλα δημοφιλή μοντέλα με λιγότερες πωλήσεις από το Range Rover είναι τα Audi Q5 (31), Mercedes-Benz C-Class (30) και E-Class (17), Porsche Macan (4) και Cayenne (30), BMW X5 (29) και X6 (18) και πολλά ακόμη.

Θυμίζουμε πως το Range Rover διατίθεται με κινητήρες βενζίνης, diesel, αλλά και plug-in hybrid με τις ιπποδυνάμεις να κυμαίνονται από 249 ίππους έως και 530. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη δοκιμή του Range Rover MHEV P400.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...