Το σήμα της Volkswagen θα... παίζει ήχους! Ο απίστευτος λόγος [video]

Ένα μεγάλο πρόβλημα καλείται να αντιμετωπίσει η Volkswagen μέσω ειδικών ηχητικών συχνοτήτων, που προκαλεί πάρα πολλά ατυχήματα κάθε χρόνο.

  • -
  • -

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα, το μπροστινό σήμα του κατασκευαστή μπορεί να αποτελεί «φωλιά» διάφορων αισθητήρων και καμερών, μέσω των οποίων λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας του οχήματος. Κάτι τέτοιο συναντάμε και σε διάφορα μοντέλα της Volkswagen. Όμως τώρα η γερμανική εταιρεία παρουσιάζει μια νέα ιδέα: την τοποθέτηση ειδικών ηχείων στο εμπρός σήμα, οι οποίοι θα βρίσκονται σε μελετημένες συχνότητες για να απωθούν τα ζώα από τον δρόμο. Και συγκεκριμένα, τα καγκουρό στην Αυστραλία, αφού κάθε χρόνο σημειώνονται πάρα πολλά ατυχήματα με καγκουρό. Με αυτόν τον τρόπο θα προστατεύονται τόσο τα μαρσιποφόρα, όσο και οι άνθρωποι.

Η μεγάλη έρευνα της Volkswagen

Στους δρόμους της Αυστραλίας, περίπου το 90% των ατυχημάτων με ζώα στους δρόμους σημειώνονται με καγκουρό που τρέχουν και ξαφνικά, διασχίζουν τον δρόμο. Η τεχνολογία RooBadge (από το “Kangaroo”) βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν είναι διαθέσιμη σε μοντέλα παραγωγής, για την ώρα. Η εταιρεία εκτός από το σήμα με τα ειδικά ηχεία εκπομπής των ήχων, θα προσφέρει την ίδια τεχνολογία και σε πλαίσια για την πινακίδα κυκλοφορίας, προκειμένου να μπορεί κάθε όχημα να εφοδιαστεί με το RooBadge. Αναμένεται ότι σε περίπου 2 χρόνια από σήμερα θα είναι διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Επίσης, για να μη λειτουργεί συνέχεια το ηχείο, θα χρησιμοποιείται μια μονάδα ανάλυσης δεδομένων και δέκτης GPS που θα το ενεργοποιούν σε περιοχές που παρατηρείται συχνή διέλευση από καγκουρό στους δρόμους. O γενικότερος έλεγχος του συστήματος θα γίνεται μέσα από το σύστημα πολυμέσων του οχήματος. Μελλοντικά, δεν αποκλείεται να προσαρμοστεί και στις ανάγκες άλλων αγορών, για την απώθηση άλλων ζώων από την άσφαλτο, αφού στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη σημειώνονται ατυχήματα με ζώα και αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, εκτός από τους σκύλους και τις γάτες, πολλές φορές βλέπουμε και ατυχήματα με αγριογούρουνα! Τέτοιες τεχνολογίες είναι πάντα ευπρόσδεκτες, αφού εκτός από την ασφάλειά μας, αναβαθμίζουν και την ασφάλεια των ζώων γύρω μας.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...