Δοκιμή: Πόσο καίει πραγματικά το Mitsubishi Colt 1.0 Turbo;

Το νέο supermini της Mitsubishi βρέθηκε στα χέρια μας για δοκιμή και βρήκαμε την ευκαιρία να το υποβάλλουμε σε μια σύντομη δοκιμή κατανάλωσης.

  • -
  • -

Η Mitsubishi κάνει δυναμικό comeback στην ελληνική αγορά με ενδιαφέροντα μοντέλα, τα οποία αποτελούν καρπό της συνεργασίας με τον όμιλο της Renault. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νέο Colt. Το supermini της μάρκας έχει πάρει πάρα πολλά στοιχεία από το επιτυχημένο Clio και μπαίνει στη μάχη της ανταγωνιστικής κατηγορίας με τα καλύτερα εφόδια. Εξοπλίζεται με διάφορα μηχανικά σύνολα, όπως το  υβριδικό των 1.6 λίτρων και 143 ίππων με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο, ένα ατμοσφαιρικό 1.000άρι με 67 ίππους και ένα turbo 1.000άρι με 91 ίππους. Το τελευταίο ήρθε στα χέρια μας για δοκιμή και μηδενίσαμε αμέσως το trip computer, για να δούμε την κατανάλωση καυσίμου σε πραγματικές συνθήκες.

Πάει «αέρας» και δεν καίει

Όσο συμβιώσαμε με το Mitsubishi Colt 1.0 T, κάναμε αρκετά χιλιόμετρα σε διαφορετικές συνθήκες, οπότε αποκτήσαμε σφαιρική γνώμη για τον κινητήρα και το αυτοκίνητο γενικότερα. Ο τρικύλινδρος turbo του 1.0 λίτρου με τους 91 ίππους συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και κινεί με χαρακτηριστική άνεση το Colt, χάρη και στο σφιχτό σε κλιμάκωση σασμάν. Από τις 2.000 rpm και πάνω και σχεδόν μέχρι τον κόφτη, τραβάει με ψυχή και σου δίνει την αίσθηση ότι έχει περισσότερη δύναμη, από αυτή που πραγματικά έχει. Η άνεση που χειρίζεται το αμάξωμα του supermini, έχει αντίκτυπο και στην κατανάλωση καυσίμου.

Δείτε ακόμη: Οι εκδόσεις και οι τιμές του Mitsubishi Colt στην Ελλάδα

Συνολικά, σε μεικτή διαδρομή που περιλαμβάνει λίγη χρήση πόλης, αρκετό αυτοκινητόδρομο και επαρχιακό, ο υπολογιστής ταξιδίου έγραψε 6,0 lt ανά 100 km και μάλιστα, χωρίς καμία προσπάθεια από πλευράς μας για οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον επαρχιακό με σταθερή ταχύτητα, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα… 4,5 lt ανά 100 km, ενώ εντός πόλης, δεν χρειάζεται περισσότερα από 7,5 lt για την ίδια απόσταση, ακόμη και σε συνθήκες βαριάς συμφόρησης με συνεχόμενο σταμάτα-ξεκίνα. Με τη μέση κατανάλωση που μετρήσαμε, το ντεπόζιτο των 45 λίτρων μπορεί να προσφέρει ακόμη και περισσότερα από 700 km αυτονομία!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...