Η μεγάλη μάχη Toyota και Tesla - Ποια κέρδισε το 2023;

Οι αριθμοί δεν ψεύδονται ποτέ και όπως αποδεικνύουν στην πράξη, υπάρχουν δυο κατασκευαστές τα μοντέλα των οποίων είναι best seller σε 7 από 38 αγορές του κόσμου!

  • -
  • -

Το να ηγείσαι σε μια ολόκληρη αγορά, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά στις μέρες μας, όπου υπάρχει πληθώρα πλέον κατασκευαστών και «άπειρες» προτάσεις νέων μοντέλων. Άπαξ και τα καταφέρεις όμως να βρεθείς στην κορυφή μιας χώρας/αγοράς, πέρα από τεράστια εμπορική επιτυχία είναι και ένα «βαρύ», ηθικό παράσημο. Να απολαμβάνεις δηλαδή την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.

Ο παλιός και ο νέος…

Από τις παραδοσιακές φίρμες, η Dacia κυριαρχεί σε 5 αγορές/χώρες (Βουλγαρία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία και Ισπανία). Στη δεύτερη θέση, εάν υποθέσουμε ότι υπάρχει μια άτυπη κατάταξη, βρίσκεται η Skoda με 4 πρωτιές σε αντίστοιχες αγορές/χώρες (Αυστρία, Τσεχία, Σερβία και Σλοβακία), ενώ στην τρίτη θέση με ηγετικές παρουσίες σε 2 αγορές/χώρες βρίσκονται οι VW (Αλβανία, Γερμανία), Renault (Κροατία, Γαλλία), Ford (Η.Π.Α., Αγγλία) και Fiat (Ιταλία, Τουρκία).

Η απόλυτη μάχη όμως διεξάγεται μεταξύ ενός «παλιού» και ενός «νέου» κατασκευαστή. Συγκεκριμένα, Toyota και Tesla μοιράζονται τις πρωτιές σε 7 αγορές/χώρες! Η ιαπωνική φίρμα, ηγείται των πωλήσεων στις αγορές της Ελλάδας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Πολωνίας, της Ουκρανία και της Ιαπωνίας, ενώ η αμερικανική φίρμα φιγουράρει στην πρώτη θέση των πωλήσεων στις αγορές της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ισλανδίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας αλλά και της Ελβετίας.

Δείτε ακόμα: Η μάρκα με τους πιο πιστούς αγοραστές για το 2023

Σίγουρα, δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στα δυο αυτοκινητικά brands, με την Toyota άλλωστε να ηγείται των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και το 2023, για τρίτη μάλιστα σερί χρονιά, είναι όμως ένα δείγμα των προθέσεων των καταναλωτών αλλά και του οικονομικού status κάθε αγοράς/χώρας.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...