BMW Σειρά 7: Μια λιμουζίνα φτιαγμένη για… off-road περιπέτειες!

Κάποιος που θέλει να φτιάξει ένα όχημα παντός εδάφους, σίγουρα δεν θα σκεφτεί πρώτα τα premium sedan. Κάποιος το έκανε όμως, με μια 7άρα E65!

  • -
  • -

Η BMW Σειρά 7 E65 είναι η πιο… αμφιλεγόμενη γενιά του γερμανικού πολυτελούς μοντέλου. Παρουσιάστηκε το 2001, σχεδιάστηκε δια χειρός Chris Bangle και η αισθητική της κυριολεκτικά δίχασε το κοινό, όπως συνέβη και με τα περισσότερα δημιουργήματα του συγκεκριμένου σχεδιαστή. Κατά την άποψή μας πάντως, σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που σχεδίασε έχουν… γεράσει εξαιρετικά, δείχνοντας φρέσκα ακόμη και σήμερα, ενώ έχουν μια μοναδική οπτική ταυτότητα που κανείς δεν θα πει ξεπερασμένη. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα ασχοληθούμε με μια οποιαδήποτε 7άρα, αλλά για μια που προχώρησε σε μια εκτενέστατη… μεταμόρφωση! Από πολυτελές sedan, εξελίχθηκε σε ένα off-road αυτοκίνητο παντός εδάφους. Ο ιδιοκτήτης της κατάγεται από την Πράγα της Τσεχίας και το δημιούργημα, είναι κάτι πραγματικά μοναδικό.

Η… πολυποίκιλη ζωή μιας 7άρας!

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο «γεννήθηκε» ως μια BMW 730d και εντάχθηκε στο διπλωματικό σώμα κάποιας πρεσβείας στην Πράγα. Μέχρι να αγοραστεί από τον σημερινό ιδιοκτήτη της, άλλαξε ένα ακόμη χέρι, καλύπτοντας πάρα πολλά χιλιόμετρα. Το οδόμετρο δείχνει πάνω από 540.000 km, χωρίς να έχει αλλαχθεί ο κινητήρας. Μόνο το κιβώτιο ζήτησε αντικατάσταση λίγο μετά από το μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα! Ο ιδιοκτήτης της τοποθέτησε ένα lift kit για την ανάρτηση που αύξησε το ύψος από το έδαφος κατά 5 εκατοστά, τοποθετήθηκαν ζάντες της Rota και all-terrain ελαστικά, τα Yokohama Geolander A/T. Παράλληλα, αντικαταστάθηκε το ελεύθερο διαφορικό πίσω, με ένα μπλοκέ, για καλύτερη πρόσφυση σε γλιστερό έδαφος.

Δείτε ακόμη: Η BMW που αλλάζει χρώμα μόνη της!

 

Εδώ να αναφέρουμε ότι ο εξακύλινδρος turbodiesel με τους 231 ίππους πλέον αποδίδει 290 ίππους με επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. Στο αυτοκίνητο έχουν τοποθετηθεί και αρκετά ακόμη αξεσουάρ, όπως βάσεις στήριξης των αμορτισέρ από πολυουρεθάνη, τετραπλοί LED προβολείς της Hella εμπρός, προστατευτικό μεταλλικό πάνελ για το πάτωμα, αγωνιστικό livery BMW “Rothmans” και σχάρα οροφής. Το project έχει ονομαστεί από τον ιδιοκτήτη του οχήματος E65 Overland και μάλιστα, έχει δημιουργήσει και έναν λογαριασμό στο Instagram, μέσα στον οποίο μοιράζεται πολλές όμορφες στιγμές με το αυτοκίνητό του και εντυπωσιακές φωτογραφίες. Είναι βέβαιο ότι θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει πολλά άλλα μοντέλα για να φτιάξει ένα all-terrain όχημα, όμως σίγουρα δεν θα ήταν τόσο ξεχωριστό!


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...