Αυτή είναι η φθηνότερη Toyota Corolla στην Ελλάδα

Με τιμή που δεν υπερβαίνει το κόστος ενός καλά εξοπλισμένου supermini, η Toyota Corolla ανταποκρίνεται ακόμη και σε οικογενειακές ανάγκες.

  • -
  • -

Το όνομα Toyota Corolla είναι γνώριμο στους Έλληνες, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο έχει πολύ μεγάλη παράδοση στην κατηγορία των μικρομεσαίων οικογενειακών. Περιττό να αναφέρουμε ότι η επιτυχία που έχει σημειώσει στη χώρα μας είναι τεράστια. Χιλιάδες οικογένειες ταξίδεψαν μέσα σε ένα Corolla κάθε γενιάς, ενώ ακόμη και σήμερα, παραμένει συνώνυμο της «τιμιότητας» και της αξιοπιστίας. Φυσικά συνεχίζει να διατίθεται ως καινούργιο και μάλιστα, σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις αμαξώματος. Ποια είναι η φθηνότερη εκδοχή του και με τι κινητήρα συνδυάζεται το best-seller της ιαπωνικής εταιρείας;

Απόδοση έως 140 ίππους

Για αρχή, να πούμε ότι η πιο προσιτή έκδοση της Toyota Corolla είναι με το τετράθυρο sedan αμάξωμα. Στη βασική παραλλαγή της, με τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1.5 λίτρων και τους 125 ίππους, στοιχίζει από 21.570 € στο επίπεδο εξοπλισμού Active και συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Όποιος είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάτι παραπάνω, με αντάλλαγμα την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, τότε στις 26.650 € υπάρχει η Toyota Corolla Sedan 1.8 Hybrid με 140 ίππους και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT. Και σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για την έκδοση Active. Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τις τιμές της Toyota Corolla Sedan.

Διαθέσιμο σε hatchback, αλλά και wagon

Για όσους δεν προτιμούν το τετράθυρο sedan αμάξωμα, υπάρχει και η Toyota Corolla Hatchback, όπως και η Toyota Corolla Touring Sports. Η πρώτη εκκινεί από τις 28.470 € και η δεύτερη, από τις 30.770 €. Αμφότερα τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν τον 1.8 Hybrid των 140 ίππων στη βάση τους, με το κιβώτιο e-CVT. Ο ατμοσφαιρικός 1.500άρης των 125 ίππων, δεν προσφέρεται με τα συγκεκριμένα αμαξώματα. Από την άλλη, διατίθεται και ένα ισχυρότερο υβριδικό σύστημα με βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων. Οι εκδόσεις 2.0 Hybrid αποδίδουν 196 ίππους και δίνουν το κάτι παραπάνω στις επιδόσεις, χωρίς να ζητούν σαν αντάλλαγμα πολύ υψηλότερη κατανάλωση. Για την ακρίβεια, οι διαφορές με τον 1.8 Hybrid των 140 ίππων, είναι ελάχιστες. Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις και τις τιμές για την Toyota Corolla Hatchback και εδώ, τις αντίστοιχες για την Toyota Corolla Touring Sports.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...