2,7 εκατ. ευρώ στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών - Ποιοι παίρνουν τα λεφτά και πότε;

Πάνω από 2,7 εκατομμύρια ευρώ θα δουν στους λογαριασμούς τους πολλοί κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μετά την έγκριση της σχετικής δαπάνης από το κράτος.

  • -
  • -

Το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 συνεχίζει κανονικά τις πληρωμές, με την κυβέρνηση να προχωρά στην έγκριση της μεταφορά πίστωσης στους λογαριασμούς πολλών που αγόρασαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Η επιδότηση στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ένα ζωτικό κομμάτι της αγοράς, καθώς οι 8.000 ευρώ που δικαιούται η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων μειώνει σημαντικά την τελική τιμή. Με αυτόν τον τρόπο, οι τιμές των μοντέλων που κινούνται αποκλειστικά με μπαταρία διαμορφώνονται σε επίπεδα παρόμοια με των θερμικών, ενώ πολλές φορές γίνονται ακόμα και φθηνότερα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/83dbbe9bbbe2e9ff0728d7d65f5379ff.jpg

Το ποσό των χρημάτων και οι δικαιούχοι του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2

Η πρώτη απόφαση πληρωμής στους δικαιούχους του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 προβλέπει την πληρωμή ποσού που ξεπερνά τα 2,7 εκατ. ευρώ. Για την ακρίβεια, οι αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μοιραστούν 2.757.829,73 ευρώ.

Δείτε ακόμα: Έσπασαν ρεκόρ οι πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Ο αριθμός των λογαριασμών στους οποίους θα μπουν αυτά τα χρήματα είναι 695, ενώ το παραπάνω ποσό αφορά 717 οχήματα στο σύνολο. Μεταξύ αυτών δεν είναι μόνο αυτοκίνητα, αλλά και microcars, ηλεκτρικά moto, καθώς και ηλεκτρικά ποδήλατα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f0e22aa171d3b04b5e168be22ee510b6.JPG

Πότε θα μπουν τα χρήματα του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2; Πότε λήγει το πρόγραμμα;

Η ημερομηνία κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα δουν τα χρήματα να μπαίνουν στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο πρόγραμμα είναι η Τετάρτη, 6 Μαρτίου. Το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 έχει πάρει παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου του 2024, οπότε όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο ή έχουν αγοράσει ήδη και θέλουν να κάνουν αίτηση, έχουν περίπου δύο μήνες στη διάθεσή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...