Μετά την Porsche και η Ford αγόρασε ένα Tesla Cybertruck – Γιατί;

Η λίστα αναμονής είναι μεγάλη και οι κανόνες που έχει επιβάλλει η Tesla στην πώληση του Cybertruck αυστηροί, ωστόσο, αντίπαλες εταιρείες βρήκαν τρόπο να το αποκτήσουν. Πληρώνοντας όμως… χρυσάφι.

  • -
  • -

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, σε μια δημοπρασία αυτοκινήτων, ένα Tesla Cybertruck,  έσπασε το φράγμα των 200.000 δολαρίων με την τιμή πώλησης του να φθάνει, τα 244.000 δολάρια. Ο αγοραστής, ήταν ένας επίσημος αντιπρόσωπος της Porsche στις Η.Π.Α, με τις φήμες να θέλουν τη γερμανική φίρμα να πλήρωσε το συνεργάτη της προκειμένου να κάνει δικό της το Cybertruck.

H Ford βάδισε στα χνάρια της Porsche

Την ίδια «πολιτική» όμως ακολούθησε και η Ford. Aγόρασε ένα Cybertruck, πληρώνοντας ελαφρώς περισσότερα χρήματα ($250.000) με το φωτογραφικό φακό μάλιστα να το συλλαμβάνει στο πεδίο δοκιμών της εταιρείας κοντά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Ντιτρόιτ.

Παρά τις αμφιλεγόμενες απόψεις για το Cybertruck, το αμερικανικό pick up,  εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, με αποτέλεσμα πολλοί αντίπαλοι της Tesla να θέλουν να το αναλύσουν διεξοδικά προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες οι οποίες μπορεί να τους φανούν χρήσιμες για τα δικά τους ηλεκτρικά μοντέλα.

Ωστόσο, η απόκτηση ενός Cybertruck είναι δύσκολη υπόθεση. Πέραν της μεγάλης λίστας αναμονής (μόνο οι celebrity στις Η.Π.Α το παραλαμβάνουν άμεσα ) υπάρχει και μια ρήτρα που έχει επιβάλλει η Tesla, με την οποία, απαγορεύει την πώληση του μοντέλου από τους ιδιοκτήτες του για έναν χρόνο!

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η μεταπώληση του Cybertruck είναι αδύνατη…  Απλώς, όποιος επιθυμεί να το αποκτήσει, θα πρέπει να βάλει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πληρώνοντας δηλαδή, τη ρήτρα των 50.000 δολαρίων που υπάρχει στη συμφωνία μεταξύ του αγοραστή και της Tesla.

Βέβαια υπάρχει ένα ακόμη παραθυράκι σε αυτήν τη συμφωνία. Μπορεί ο ιδιοκτήτης του Cybertruck να νοικιάσει το αυτοκίνητο του σε έναν τρίτο! Με αυτόν τον τρόπο ξεγλιστρά από την Tesla για ένα χρόνο, δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή στον Elon Musk και κρατά όλα τα λεφτά κατόπιν… για λογαριασμό του!

Η ουσία είναι, ότι οι ανταγωνιστές της Tesla, βρήκαν τρόπο να πάρουν στα χέρια τους το Cybertruck για μελέτη ξεπερνώντας τους σκοπέλους και χωρίς να υπολογίζουν επ’ ουδενί το κόστος.

Δείτε ακόμα: Σκουριάζει το Cybertruck της Tesla στη βροχή;

Ο Elon Musk, γνωρίζει ακριβώς τι γίνεται και μάλιστα αντέδρασε στην είδηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το επιπλέον τίμημα που καταβάλλουν όσοι επιθυμούν να αγοράσουν το Cybetruck αποδεικνύει ότι το μοντέλο μου αξίζει τον κόπο». Πρόσθεσε δε στο πρώην Twitter και νυν “Χ” ότι «Όταν το μελετήσουν, θα ανακαλύψουν το πλήθος νέων τεχνολογιών που ενσωματώνει» αναφερόμενος φυσικά στις αντίπαλες εταιρείες που έσπευσαν να το αποκτήσουν.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...