Η Rolls-Royce των 30 εκατομμυρίων ευρώ – Εμπνευσμένη από την Ελλάδα

Είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον πλανήτη, φτιάχνεται εξ ολοκλήρου στο χέρι και έχει ως πηγή έμπνευσης… τη χώρα μας!

  • -
  • -

Η Rolls-Royce έχει συνδέσει το όνομα της με την πολυτέλεια και τα αυτοκίνητα υψηλού κύρους. Τα μοντέλα της εταιρείας ήταν, είναι και θα είναι, περιζήτητα από τους VIP αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Η γκάμα της Rolls-Royce περιλαμβάνει μοντέλα όπως την Wraith, την Ghost, έως και SUV όπως την Cullinan. Όλα βέβαια έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Πέραν της κορυφαίας ποιότητας και πολυτέλειας είναι και… πανάκριβα!

Ωστόσο, όσο ακριβά και αν είναι αυτά τα μοντέλα, ας πούμε «μαζικής παραγωγής» της Rolls-Royce, δε μπορούν να προσεγγίσουν ούτε κατά διάνοια σε αξία τις custom προτάσεις της βρετανικής φίρμας οι οποίες εκτοξεύουν στη στρατόσφαιρα την χλιδή, την πολυτέλεια και το κόστος...

Rolls-Royce Droptail

Αυτή είναι λοιπόν η ακριβότερη Rolls-Royce που κατασκευάστηκε ποτέ και συνάμα το ακριβότερο τετράτροχο που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στο πλανήτη Γη. Το κόστος της ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια και μόλις τέσσερις θα κατασκευαστούν, κάθε μία έχοντας ένα ξεχωριστό concept.

Το τρίτο διαμάντι της συλλογής, η Arcadia, πήρε το όνομά του από το μυθικό βασίλειο της Αρκαδίας, που στην αρχαία ελληνική μυθολογία σήμαινε «Επί Γης Παράδεισος». Η Rolls-Royce αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η μονάχα η ανάπτυξη των ξύλινων επιφανειών στην καμπίνα της Droptail Arcadia, πήρε στους τεχνίτες της φίρμας περισσότερες από 8.000 εργατοώρες έως ότου ολοκληρώσουν την κατασκευή του.

Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 233 κομμάτια ξύλου, με όλες αυτές τις επιφάνειες να καλύπτονται από μια ειδική επίστρωση λάκας που σύμφωνα με τη Rolls-Royce θα κρατήσει… για πάντα.

Επίσης το ρολόι στο ταμπλό της Arcadia είναι ειδικά σχεδιασμένο με εξωτικά υλικά και χρειάστηκε δύο χρόνια για έρευνα και ανάπτυξη και σχεδόν πέντε μήνες για να συναρμολογηθεί και να «κουμπώσει» στο ταμπλό του αυτοκινήτου!

Δείτε ακόμα: H γυναίκα με το πιο ακριβές χέρι στον κόσμο, δουλεύει για τη Rolls-Royce

Θυμίζουμε, πως το ανοιχτό διθέσιο όχημα της Rolls-Royce τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα 6,75 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 563 ίππους. Έτσι, μετά την Droptail La Rose Noire, την Droptail Amethyst και πλέον την Droptail Arcadia, η οποία παρεμπιπτόντως θα ταξιδέψει για Σιγκαπούρη, μένει να δούμε και το τελευταίο δείγμα γραφής αυτής της συλλεκτικής σειράς τεσσάρων μοντέλων της Rolls-Royce.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...