5 οικογενειακά SUV με αυτονομία 1.000 km!

Με επιλογές σε diesel, βενζίνη-LPG (υγραέριο), ακόμη και υβριδικά, τα συγκεκριμένα οικογενειακά αυτοκίνητα μπορούν να ταξιδεύουν για μεγάλες αποστάσεις, χωρίς ανεφοδιασμό.

  • -
  • -

Οι οικογένειες συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε συχνή βάση. Κοντινές μονοήμερες εκδρομές, ολιγοήμερες αποδράσεις, ακόμη και σύντομες βόλτες εκτός πόλης σε κάποιο θεματικό πάρκο ή απλώς, στην εξοχή. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην κάλυψη αυτών των αποστάσεων, καθώς θα πρέπει να εξασφαλίζει χαμηλό κόστος μετακίνησης, υψηλή ασφάλεια, άνεση και ευχάριστη διαδρομή. Παρακάτω συγκεντρώνουμε πέντε τέτοια μοντέλα, με ένα επιπλέον ατού: την πολύ μεγάλη αυτονομία, από 1.000 km και άνω!

Έτσι οι επισκέψεις στο πρατήριο καυσίμων είναι αραιές και οι περισσότερες εκδρομές, θα ολοκληρώνονται χωρίς να χρειάζεται στάση ανεφοδιασμού. Τι πλεονεκτήματα δίνει αυτό το χαρακτηριστικό; Αρχικά ο οδηγός δεν θα «πειραματίζεται» με βενζινάδικα αμφίβολης αξιοπιστίας στην επαρχία. Επίσης, δεν θα σκέφτεται από που να περάσει για να ανεφοδιαστεί και τέλος, οι πιθανότητες να ψάχνει για ανοικτό βενζινάδικο βράδυ σε μια απομακρυσμένη περιοχή, με όλη την οικογένεια φορτωμένη, περιορίζεται στο ελάχιστο!

Dacia Duster 1.0 TCe LPG

To Dacia Duster έχει εξελιχθεί σε μια μεγάλη εμπορική επιτυχία για την εταιρεία. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό έχει και η έκδοση που καίει βενζίνη-υγραέριο (LPG), χάρη στην οποία το οικογενειακό SUV έχει πολύ μεγάλη αυτονομία που αγγίζει έως και τα 1.200 km, χρησιμοποιώντας και τα δύο ρεζερβουάρ καυσίμου (50 lt υγραέριο και 50 lt βενζίνη). Ταυτόχρονα το κόστος κίνησης είναι ελάχιστο, χάρη στην πολύ χαμηλή τιμή του LPG (περίπου 0,8 € / lt).

Kia Sportage 1.6D 48V Hybrid

Το Kia Sportage είναι διαθέσιμο σε πάρα πολλές εκδόσεις κινητήρα. Υπάρχει full hybrid πρόταση, Plug-In Hybrid εκδοχή, όπως και mild hybrid επιλογές σε βενζίνη ή και diesel. Με τον πετρελαιοκινητήρα των 1.6 λίτρων η κατανάλωση στο ταξίδι μπορεί να διατηρηθεί εύκολα κοντά στα 5,0-5,5 λίτρα ανά 100 km, κάτι που σημαίνει ότι με το ντεπόζιτο των 54 λίτρων, η αυτονομία βρίσκεται στα πέριξ των 1.000 km ανά γέμισμα.

Nissan Qashqai e-POWER

Η τρίτη γενιά του Nissan Qashqai έδωσε μεγάλη βαρύτητα στις υβριδικές εκδόσεις. Με mild hybrid επιλογές βενζίνης, αλλά και μια επαναστατική full hybrid πρόταση που χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων, η οικονομία καυσίμου είναι δεδομένη. Η τελευταία, έχει υψηλή απόδοση (190 ίππους) και με κατανάλωση περίπου 5 λίτρα ανά 100 km, μπορεί να διανύσει 1.000 km με ένα πλήρες ντεπόζιτο των 55 λίτρων.

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα 10 φθηνότερα αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Peugeot 3008 1.5 BlueHDi 130 EAT8

Το Peugeot 3008 ανήκει στις πιο ολοκληρωμένες και ποιοτικές λύσεις στην κατηγορία των C-SUV. Με κορυφαίες τεχνολογίες, άπλετους χώρους και απολαυστική οδική συμπεριφορά, αποτελεί μια πρώτης τάξεως επιλογή! Όσοι πραγματοποιούν συχνά ταξίδια, αξίζει να κοιτάξουν την diesel έκδοση με τον αποδεδειγμένης αξίας πετρελαιοκινητήρα 1.5 BlueHDi των 130 ίππων και το αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Χάρη στο ντεπόζιτο των 53 λίτρων, η αυτονομία είναι περίπου 1.000 km!

Volkswagen Tiguan 2.0 TDI DSG

Αποτελώντας μια σταθερή αξία στην κατηγορία των οικογενειακών SUV, το Volkswagen Tiguan διαπρέπει σε τομείς όπως η ευρυχωρία, η ποιότητα κύλισης και η στιβαρή κατασκευή. Παράλληλα διατίθεται και με αρκετούς, εξελιγμένους κινητήρες. Ο τετρακύλινδρος diesel 2.0 TDI με τους 150 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των 7 σχέσεων, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση και αυτονομία άνω των 1.000 km λόγω του ρεζερβουάρ των 58 λίτρων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...