Η Ford Mustang που κοστίζει όσο μια νέα Porsche Cayenne

Θα προτιμούσατε μια Ford Mustang SVT Cobra του 1993 με μόλις 54 km στο οδόμετρο ή μια ολοκαίνουργια Porsche Cayenne 3.0 S E-Hybrid Tiptronic S με 519 PS; Γιατί το ίδιο κοστίζουν.

  • -
  • -

Η Ford Mustang για τους Αμερικάνους, είναι κάτι σαν ιερό τοτέμ. Από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά pony cars που πάτησαν ποτέ τους τροχούς τους στην αγορά των Η.Π.Α. Υπάρχουν δε κάποιες γενιές που έχουν ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική και φυσικά… εμπορική αξία. Όπως για παράδειγμα η εικονιζόμενη Mustang, γνωστή και ως «Fox body Mustang», του 1993.

Φανταστείτε λοιπόν πως το τέλεια αυτό διατηρημένο αμάξωμα, με μόλις 54 km στο οδόμετρο, να φέρει και το λογότυπο SVT Cobra με ότι αυτό συνεπάγεται σε τεχνικές προδιαγραφές πόσο πιο ποθητό είναι για τους Αμερικάνους.

Μια cobra που δαγκώνει

Το αυτοκίνητο είναι σε τόσο καλή κατάσταση που ο πωλητής του έπειτα από τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο που έκανε στο μοντέλο δήλωσε ότι είναι σα να βγήκε χθες… από την αντιπροσωπεία! «Σα να το μετέφερε μια χρονομηχανή, στο σήμερα» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο εν λόγω πωλητής, Marshall Goldman, ανέφερε ότι το αυτοκίνητο έχει ακόμα κολλημένο πάνω του μέχρι και το προστατευτικό αυτοκόλλητο στον αριθμό πλαισίου, γεγονός πρωτόγνωρο για αυτοκίνητο ηλικίας 30+ ετών.

Γι’ αυτό και πωλείται στα 145.900 $ ή 134.500 €. Όσο δηλαδή κοστίζει στη χώρα μας μια ολοκαίνουργια Porsche Cayenne 3.0 S E-Hybrid Tiptronic S με 519 PS ή μια Carrera 4S στην αγορά των Η.Π.Α… Ένα από τα καλύτερα δηλαδή sports car που μπορεί να αγοράσει κανείς τη σήμερον ημέρα στοιχίζει όσο αυτή η Mustang.

Δείτε ακόμα: Τι σχέση έχει το γιαούρτι με τη Ford Mustang Mach-E

Για την ιστορία βέβαια, η Ford Mustang SVT Cobra του 1993, έκρυβε κάτω από το καπό της έναν 5,0 lt V8 βενζινοκινητήρα, ισχύος 235 ίππων με 380 Nm ροπής, ο οποίος μετέφερε την ωμή δύναμη του μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν 5 σχέσεων στους πίσω τροχούς. Τώρα εάν αξίζει τα χρήματα που ζητάει ο πωλητής της, επαφίεται στην κρίση του καθενός.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...