Μεγάλη αλλαγή στη Volvo – Τι θα δούμε στα ηλεκτρικά και υβριδικά της αυτοκίνητα

Η Volvo Cars προχωρά σε ριζικές αλλαγές, τυποποιώντας τις ονομασίες των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της σε κατασκευαστή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030.

  • -
  • -

Τα αμιγώς ηλεκτρικά Volvo XC40 Recharge και C40 Recharge μετονομάζονται σε EX40 και EC40 αντίστοιχα, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με τα άλλα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας. Τα EX30, EX90 και EM90. Το όνομα βέβαια XC40 διατηρείται στις εκδόσεις του μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης για όσο διάστημα θα υπάρχουν στη γκάμα της εταιρείας, οχήματα με θερμικά συστήματα κίνησης.

Με το βλέμμα στο μέλλον

Η αλλαγή αυτή γίνεται στα πλαίσια του μετασχηματισμού της εταιρείας σε κατασκευαστή αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030. Κάτι που όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμα πιο γρήγορα!

Το 2023, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Volvo κατέλαβαν μερίδιο 16% επί των παγκόσμιων πωλήσεών της φίρμας, μια αύξηση της τάξης του 70% σε σχέση με το 2022.

Πλέον, με το νέο EX30 να βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της φίρμας και τα επίσης νέα EX90 και EM90 να βρίσκονται… καθ’ οδόν (αναμένονται μέσα στο έτος), ο αριθμός των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της Volvo φθάνει τα πέντε στην προϊοντική της γκάμα, ενώ σύντομα, αναμένονται αρκετές ακόμη ηλεκτρικές προτάσεις από τους Σουηδούς.

Τέλος το «Recharge»

Η αναβάθμιση περιλαμβάνει επίσης την κατάργηση του σήματος Recharge από τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Volvo, στην ταυτότητα των οποίων διακρίνεται πλέον μόνο η ένδειξη Τ6 ή Τ8 που υποδηλώνει και τα διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Το νέο μοντέλο ονοματοδοσίας βοηθά ακόμη περισσότερο τους υπάρχοντες αλλά και τους νέους πελάτες της φίρμας να αναγνωρίζουν ποια μοντέλα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και ποια υβριδικά, όταν αναζητούν κάποιο νέο αυτοκίνητο της Volvo.

«Ευθυγραμμίζοντας τα αρχικά, πρωτοπόρα ηλεκτρικά μοντέλα μας με την υπόλοιπη σειρά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μας, απλοποιούμε την επιλογή για τους καταναλωτές, καθώς συνεχίζουμε τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας και ανανεώνουμε τα υβριδικά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο Björn Annwall, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής και Αναπληρωτής CEO της Volvo Cars.

Δείτε ακόμα: Ήρθε στην Ελλάδα το νέο Volvo EX30 (Τιμές)

Επίσης, η Volvo παρουσίασε ένα νέο πακέτο λογισμικού Performance για τις εκδόσεις Twin Motor των EX40 και EC40, αλλά και ως αναβάθμιση για τις αντίστοιχες εκδόσεις προηγούμενων ετών (Model Year) σε επιλεγμένες αγορές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...