Ποια εταιρεία θα μοιράσει μπόνους 2 δις στους εργαζομένους της;

Χάρη στις υψηλές πωλήσεις του 2023 και τη μεγάλη κερδοφορία, οι εργαζόμενοι θα μοιραστούν το ποσό των 2 δις δολαρίων ως μπόνους επιβράβευσης!

  • -
  • -

Η συγχώνευση μεταξύ της Fiat – Chrysler και της PSA, PeugeotCitroen, που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2021 δημιούργησε τον όμιλο Stellantis. Έκτοτε, η συμμαχία, μοιάζει… ασταμάτητη.

Οι πωλήσεις ανεβαίνουν συνεχώς, με την επιτυχημένη στρατηγική της οικονομίας κλίμακας να έχει ήδη μειώσει τα κόστη, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων σε κάθε brand ξεχωριστά αλλά και σε ολόκληρο τον όμιλο!

Κερδισμένοι και οι εργαζόμενοι  

Όταν όλα λοιπόν βαίνουν καλώς και κυρίως όταν το χρήμα… δεν είναι «πρόβλημα», κάθε «σωστός» και έξυπνος εργοδότης, οφείλει να ανταμείψει και τους εργαζομένους του. Γιατί κακά τα ψέματα, χωρίς αυτούς, τίποτα δε θα είχε επιτευχθεί.

Έτσι λοιπόν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Stellantis θα λάβουν φέτος ως μπόνους επιβράβευσης, το ποσό των 2 δις δολαρίων. Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς έχουν ήδη μοιραστεί μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια της συμμαχίας κοντά στα 6,4 δις δολάρια.  

Ο όμιλος βέβαια δεν αναφέρει πόσοι εργαζόμενοι θα επωφεληθούν αυτού του έξτρα μπόνους, ωστόσο κάνει λόγο, ότι το 95% του εργατικού δυναμικού συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το πρόγραμμα επιβράβευσης.

Δεν είναι όμως όλα τα νέα καλά. Καθώς ο όμιλος κινείται με γοργά βήματα προς την πλήρη ηλεκτρική μεταστροφή του, φημολογείται, ότι θα προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων.

Δείτε ακόμα: Οι αντάρτες της αυτοκινητοβιομηχανίας, ποιος ανήκει που

Το Νοέμβριο του 2023 μάλιστα, ο όμιλος, ανακοίνωσε πακέτα εθελουσίας εξόδου για 6.400 εργαζομένους του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην Ευρώπη όπου οι περικοπές θέσεων εργασίας προχωρούν με πιο αργό αλλά σταθερό ρυθμό.

Έπειτα από από τη συγχώνευση, ο όμιλος Stellantis έχει καταργήσει περίπου 7.000 θέσεις εργασίας στην Ιταλία, παρότι έχει δεσμευτεί να διατηρήσει ζωντανές και τις 14 μάρκες, του ομίλου!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...