To Honda CR-V υδρογόνου φτιάχνει και καφέ [video]

Το επερχόμενο Honda CR-V FCEV μεταξύ των πολλών τεχνολογικών καινοτομιών του, προσφέρει έως και τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης…

  • -
  • -

Η Honda, όπως η Toyota αλλά και η BMW, είναι κατά κάποιο τρόπο ανένδοτη ότι το υδρογόνο οφείλει να έχει μια περίοπτη θέση στη νέα εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με μοντέλα δε, όπως το επερχόμενο CR-V Hydrogen, είναι σχεδόν βέβαιη ότι θα μπορέσει να καλύψει και με το παραπάνω τις ανάγκες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με ενεργειακές κυψέλες...

Αυτό είναι το μέλλον

Το νέο Honda CR-V FCEV χρησιμοποιεί ενεργειακές κυψέλες με καύσιμο υδρογόνο και μέσω μιας χημικής διεργασίας παράγεται νερό και ηλεκτρική ενέργεια, με την ιαπωνική φίρμα να εξελίσσει και μια νέα πλατφόρμα, που συνδυάζει την τεχνολογία των κυψελών με μία προηγμένη συστοιχία μπαταριών που διαθέτει δυνατότητες αμφίδρομης φόρτισης.

Στο promo video που έδωσε στη δημοσιότητα η Honda φαίνονται τα πλεονεκτήματα της αμφίδρομης φόρτισης, με τον οδηγό του αυτοκινήτου, να τροφοδοτεί με ρεύμα την καφετιέρα του σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία, πίνοντας χαλαρός, το καφεδάκι του.

Λίγο παρακάτω στο video, φαίνεται επίσης το Honda CR-V FCEV να πηγαίνει σε έναν σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου για να γεμίσει τις δεξαμενές του αυτοκινήτου.

Το CR-V FCEV πρόκειται να κατασκευαστεί στο Performance Manufacturing Center (PMC) της Honda στο Οχάιο. Eκεί όπου μέχρι πρότινος ήταν το σπίτι του Acura NSX έως ότου το υβριδικό supercar των Ιαπώνων σταμάτησε την εμπορική του σταδιοδρομία το Νοέμβριο του 2022.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Honda ZR-V e:HEV 184 PS

Η Honda έχει κάνει επίσης γνωστό ότι το νέο σύστημα κυψελών καυσίμου του CE-V θα είναι κατά τα δύο τρίτα λιγότερο δαπανηρό ως προς την κατασκευή του και τουλάχιστον δύο φορές πιο ανθεκτικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...