Πως η Ford θα κερδίσει εκατομμύρια από ένα αξεσουάρ

Το εν λόγω αξεσουάρ είναι μέρος της σουίτας υποβοήθησης του οδηγού και για κάθε μοντέλο που εφοδιάζεται με αυτό, η Ford θα κερδίζει 60 $!

  • -
  • -

Η λειτουργία Active Park Assist εισήχθη στα αυτοκινητικά δρώμενα της Ford το 2009. Το σύστημα αυτόματης στάθμευσης, είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα, να κάνει πιο άνετη τη διαδικασία, παράλληλου… παρκαρίσματος.

Οι αισθητήρες ανιχνεύουν και υπολογίζουν τη θέση, η οποία αρκεί να είναι 20% μόνο μεγαλύτερη από το μήκος του οχήματος και εν συνεχεία, το σύστημα αναλαμβάνει δράση καθοδηγώντας αυτόματα τον οδηγό, ο οποίος το μόνο που πρέπει να κάνει είναι απλά να πατάει γκάζι και φρένο…

Δεν χρησιμοποιείται όμως!

Η Ford παρότι προσφέρει την εν λόγω τεχνολογία εδώ και 15 χρόνια, πλέον σε όλα τα μοντέλα της, σκέφτεται να την καταργήσει από τα F-150 Lightning και Explorer γιατί έπειτα από διεξοδικές έρευνες που έκανε και ενδελεχή στοιχεία που συγκέντρωσε, ανακάλυψε ότι σχεδόν κανένας οδηγός δεν την χρησιμοποιεί!

Παρά λοιπόν την φαινομενικά χρήσιμη λειτουργία της, αποδεικνύεται στην πράξη, πως είναι μια σπατάλη χρημάτων, που την περίοδο που διανύουμε, είναι προφανώς… αχρείαστη!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford μάλιστα, Kumar Galhotra, τόνισε ότι στην εταιρεία στοιχίζει κοντά στα 60 $ κάθε μοντέλο που εφοδιάζεται με το Active Park Assist, επομένως εάν υπάρξουν μικρές περικοπές σε αυτό (στα F-150 Lightning και Explorer σε πρώτη φάση), η εταιρεία θα μπορούσε να εξοικονομεί ετησίως κοντά στα 10 εκατ. δολάρια!

Δε χωρά αμφιβολία ότι όσο η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο και οι αυτοκινητοβιομηχανίες -ειδικά στην ηλεκτρική εποχή- θα εισάγουν ολοένα και περισσότερα «στοιχεία» αυτού του είδους προκειμένου να ξεχωρίσουν και γιατί όχι να προσθέσουν και επιπλέον «αξία» στα αυτοκίνητά τους.

Ήδη άλλωστε πολλά αυτοκίνητα μπορούν ακόμη και να παρκάρουν μόνα τους χωρίς οδηγό. Το μεγάλο ωστόσο ερώτημα είναι «πόση τεχνολογία χρειαζόμαστε πραγματικά και πόσο συχνά τη χρησιμοποιεί ο μέσος οδηγός».

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο Ford Puma

Θα ήταν ίσως προτιμότερο ορισμένα τεχνολογικά βοηθήματα που πράγματι δεν χρησιμοποιούνται αλλά γεμίζουν απλώς τη λίστα του εξοπλισμού στα νέα μοντέλα να μην υπάρχουν και να μειώνονταν οι τιμές πώλησης τους. Ίσως αυτό, να είχε μεγαλύτερη αξία…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...