Απλή ή μεικτή ασφάλεια; Δείτε τι επιλέγουν οι Έλληνες οδηγοί

Χάρη στα πιο πρόσφατα στοιχεία του insurancemarket έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα ως προς το τι προτίμησαν μέσα στο 2023 οι Έλληνες οδηγοί από πλευράς ασφάλισης.

  • -
  • -

Το insurancemarket, η πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, κατέγραψε μία εντυπωσιακή αλλαγή το 2023, σχετικά με τις προτιμήσεις των Ελλήνων στον τομέα της ασφάλισης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του, αυξημένο ήταν κατά 63% τα ποσοστό των οδηγών που επέλεξαν τη μεικτή ασφάλεια για το όχημα τους.

Ποιοι ήταν αυτοί που προτίμησαν μεικτή ασφάλεια;

Η προτίμηση στη μεικτή ασφάλεια αυτοκινήτου υπολογίστηκε συνολικά, και στη συνέχεια υπό παραμέτρους, με την εταιρεία να καταλήγει σε τρεις κατηγορίες που σημειώθηκαν οι σημαντικότερες αλλαγές. Αναλυτικότερα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων αξίας 10.000 με 20.000 ευρώ προτίμησαν κατά 48% περισσότερο τη μεικτή ασφάλεια. Μάλιστα, για μεγαλύτερης αξίας οχήματα, σημειώθηκε αύξηση ύψους 255%.

1

Τα στοιχεία επίσης, δείχνουν μία τάση που σχετίζεται με την ηλικία του οδηγού. Για το ηλικιακό εύρος 56-65 ετών καταγράφηκε μεγαλύτερη προτίμηση στη μεικτή ασφάλεια αυτοκινήτου, σε ποσοστό 95%.

Οι αναλύσεις του insurancemarket, τέλος δείχνουν, πως η ηλικία του οχήματος είναι βασικός παράγοντας στην απόφαση των ιδιοκτητών για αγορά μεικτής ασφάλισης. Όπως παρατηρήθηκε, σε καινούργια οχήματα 0-5 ετών, η αύξηση στην αγορά μεικτής ασφάλειας άγγιξε το 110%.

Δείτε ακόμη: Βρήκα το αυτοκίνητό μου τρακαρισμένο – Τι πρέπει να κάνω;

2

Η Ελένη Βασιλάτου, Head of CVM του insurancemarket, αναφέρει “Στην προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις αγοραστικές ανάγκες των καταναλωτών, διαπιστώσαμε ότι όλο και περισσότεροι οδηγοί τελικά, αναζητούν πακέτα που προσφέρουν την πληρέστερη δυνατή κάλυψη για τα οχήματά τους. Η προτίμηση για τη μεικτή ασφάλεια λοιπόν, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, διότι δείχνει, ότι η ασφάλιση από μία τυπική υποχρέωση γίνεται τελικά μία σκεπτόμενη απόφαση.”

Δείτε ακόμη: Ισχύει η ασφάλεια αν οδηγήσει άλλος το αυτοκίνητό μου στις διακοπές;

Τα αναφερόμενα ποσοστά αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2023 συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες του 2022, για οδηγούς που ολοκλήρωσαν αγορά μεικτής ασφάλισης μέσω του insurancemarket.

Πηγή: insurancemarket

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...