Cupra Formentor E-Hybrid: Πως συνδυάζονται κορυφαίες επιδόσεις και 1,2 lt/100 km κατανάλωση;

H plug-in hybrid εκδοχή του Cupra Formentor αναδεικνύει το σπορ DNA και χαρακτήρα της ισπανικής μάρκας, αλλά χωρίς συμβιβασμούς στην κατανάλωση και την οικονομία...

  • -
  • -

Με δεδομένη την ανάγκη ευαισθητοποίησης όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ακολουθήσει ένα ευρύ πλάνο εξηλεκτρισμού της γκάμας τους. Επιδεικνύοντας την κορυφαία της τεχνογνωσία, η CUPRA έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει ένα κορυφαίο υβριδικό σύστημα, το οποίο καταφέρνει να… συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, αναδεικνύοντας στο μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες και τις αρετές του εντυπωσιακού Formentor. Ουσιαστικά, καταφέρνει να παντρέψει τα καλύτερα στοιχεία από δύο διαφορετικούς κόσμους. Διατηρεί στο ακέραιο την οδηγοκεντρική φιλοσοφία της ισπανικής μάρκας, αποσπώντας παράλληλα κορυφαίο βαθμό σε επίπεδο αποδοτικότητας και οικονομίας! 

Κορυφαίες επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση!

Δύο στοιχεία που αναζητούν οι περισσότεροι. Οικονομία καυσίμου, χωρίς όμως συμβιβασμούς στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Η CUPRA πετυχαίνει και τα δύο με την plug-in Hybrid τεχνολογία. Το Formentor αποκτά κορυφαίες επιδόσεις, ενώ η χαμηλή του κατανάλωση καθιστά όσο το δυνατόν λιγότερες τις επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμου. Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1.400 cc ενισχύεται με την παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 116 ίππων και 330 Nm ροπή, ο οποίος και αντλεί ενέργεια από μία μπαταρία 12,8 kWh. Το υβριδικό σύνολο είναι διαθέσιμο σε δύο εκδοχές, αποδίδοντας 204 ίππους και 350 Nm στην πρώτη περίπτωση και 245 ίππους με 400 Nm ροπή, στην ισχυρότερη έκδοση VZ. Τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 7,8 και 7,0 sec, αντίστοιχα, μαρτυρώντας και με τη γλώσσα των αριθμών τις κορυφαίες επιδόσεις που χαρίζει στο Formentor.

Η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα, δεν χαρίζει στο Formentor μόνο εξαιρετικές επιταχύνσεις, αλλά και σημαντική οικονομία καυσίμου. Η συνδυαστική του λειτουργία με τον κινητήρα βενζίνης μειώνει την κατανάλωση στο 1,5 lt/100 km για την έκδοση των 245 ίππων και μόλις στα 1,2 lt/100 km για την εκδοχή απόδοσης 204 ίππων. Επιπλέον, μπορεί να προσφέρει στο καλλίγραμμο crossover μία ηλεκτρική αυτονομία της τάξεως των 58 km, η οποία είναι υπεραρκετή για τις καθημερινές μετακινήσεις. Και αυτός είναι ο κρυμμένος άσσος στο μανίκι του Formentor E-Hybrid. Σου επιτρέπει να κινηθείς καθημερινά με μηδενική κατανάλωση καυσίμου, αλλά έχοντας ανά πάσα στιγμή στη διάθεση σου την απόλυτη χιλιομετρική ελευθερία που προσφέρει ένας θερμικός κινητήρας. Και όλα αυτά, εκμεταλλευόμενος παράλληλα το όφελος των μηδενικών τελών κυκλοφορίας, αλλά την ελεύθερη είσοδο στο δακτύλιο… 

Σε εμπνέει…

Στην περίπτωση του CUPRA Formentor, τα κορυφαία σε επίπεδο τεχνολογίας μηχανικά μέρη, συνδυάζονται με ένα θελκτικό αμάξωμα, το οποίο μαγνητίζει τα βλέμματα όπου και αν βρεθεί. Το καλλίγραμμο crossover είναι το πρώτο μοντέλο που φτιάχτηκε αποκλειστικά για την CUPRA και αναμφίβολα ξεχωρίζει. Το σχεδιαστικό τμήμα της ισπανικής φίρμας έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο που σε εμπνέει με τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα του, αναδεικνύοντας ένα δυναμικό προφίλ. Στοιχεία που αποτελούν την κύρια σχεδιαστική έκφραση της CUPRA και με την έκδοση E-Hybrid να διατηρεί στο ακέραιο όλα τα παραπάνω στοιχεία. 

Οδηγοκεντρική φιλοσοφία

Το DNA της CUPRA απευθύνεται στον οδηγό που εμπνέεται από το αυτοκίνητο. Αυτή η φιλοσοφία δεν εκφράζεται μόνο από τα μηχανικά μέρη και το μυώδες αμάξωμα, αλλά και από την καμπίνα των επιβατών. Η αρχιτεκτονική της είναι οδηγοκεντρική, με τη θέση οδήγησης να αγγίζει το τέλειο, την ώρα που τα πάντα είναι τοποθετημένα σε ιδανική θέση. Η μίνιμαλ αισθητική γοητεύει και «παντρεύεται» ιδανικά με το απόλυτα digital περιβάλλον. Οι πινελιές στο χρώμα του χαλκού μαρτυρούν πως πρόκειται για κατασκευή της CUPRA, ενώ τα δύο ξεχωριστά κουμπιά στο τιμόνι για τα drive mode και το πρόγραμμα CUPRA, ενισχύουν περισσότερο τη δυναμική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων εντυπωσιάζει με την ευκρίνεια, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες παραμετροποίησης που προσφέρει. Η κεντρική οθόνη αφής έχει διάσταση 12’’ και είναι εφοδιασμένη με όλα τα σύγχρονα συστήματα ψυχαγωγίας, όντας συμβατή με Apple CarPlay και Android Auto, και μάλιστα με ασύρματη σύνδεση. Αντίστοιχα, κορυφαίο είναι και το επίπεδο εξοπλισμού όσον αφορά την ασφάλεια και υποβοήθηση του οδηγού, με το Formentor E-Hybrid να εφοδιάζεται με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει η Cupra σήμερα στη διάθεση της. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Travel Assist, Side and Exit assist, Emergency assist, Predictive ACC, και πολλά ακόμα, που μοναδικό στόχο έχουν να ενισχύουν την αίσθηση ασφάλειας στο Formentor, χωρίς όμως να παίρνουν τον έλεγχο από τα χέρια του οδηγού. 

Έντονα συναισθήματα…

Αυτό ακριβώς προκαλούν τα μοντέλα της Cupra. Και το Formentor το καταφέρνει στον απόλυτο βαθμό. Ο δυναμικός του χαρακτήρας και τα προτερήματα ενός crossover αμαξώματος, συνδυάζονται στην έκδοση Ε-Hybrid με το κορυφαίο επίπεδο  αποδοτικότητας. Εξαιρετικές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και σπορ οδική συμπεριφορά. Στοιχεία που δύσκολα λειτουργούν σε απόλυτη αρμονία στο αμάξωμα ενός SUV. Εκτός αν πρόκειται για το CUPRA Formentor Ε-Hybrid… Μη χάνεις χρόνο και μπες στην επίσημη σελίδα της ελληνικής αντιπροσωπείας και μάθε περισσότερα για το νέο Formentor E-Hybrid. Επιπλέον, αν θέλεις μπορείς να βρεις τον πιο κοντινό σε εσένα επίσημο αντιπρόσωπο για να μη χάσεις την ευκαιρία να το δεις από κοντά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...