Έμφραγμα στη Γερμανία - Χιλιάδες απολύσεις από τη Ford

Για ποιο λόγο η Ford προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις στο εργοστάσιο στο Saarlouis στη Γερμανία;

  • -
  • -

Το στρατηγικό πλάνο εξηλεκτρισμού της Ford Motor βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την αμερικανική μάρκα να έχει ήδη αποφασίσει πως η επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της θα κατασκευάζεται στην Ισπανία. Αυτό προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, όσον αφορά τη λειτουργία του εργοστασίου στο Saarlouis της Γερμανίας. Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κατασκευάζεται το Focus, το οποίο στο μέλλον θα σταματήσει να παράγεται. Έτσι, η αμερικανική εταιρεία και η ένωση εργαζομένων στη Γερμανία ήρθαν σε συμφωνία για 3.500 απολύσεις από το εργοστάσιο στο Saarlouis, όταν η παραγωγή του Focus διακοπεί οριστικά. Συνολικά, στην αυτοκινητοβιομηχανία εργάζονται σήμερα 4.500 άτομα.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το νέο Ford Puma! Δες πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Η ένωση εργαζομένων ανέφερε πως 1.000 άτομα θα διατηρήσουν τη θέση τους και μετά το 2025. Επιπλέον, συμπλήρωσαν πως δεν θα υπάρξουν περαιτέρω απολύσεις μέχρι το 2032, ενώ όσοι αποφασίσουν να αποχωρήσουν νωρίτερα, θα το κάνουν μετά από συμφωνία με την εταιρεία, και μάλιστα με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους.

Πάντως, αξίζει να σημειώσουμε, πως η Ford έκανε προσπάθειες εξεύρεσης επενδυτών, αλλά εν τέλει αυτές δεν ευδοκίμησαν. Μάλιστα, μία από τις εταιρείες που μπήκε στις συζητήσεις ήταν η BYD! Όμως, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία προτίμησε να ανοίξει το πρώτο τη ευρωπαϊκό εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Πάντως, ο επικεφαλής της Ένωσης Εργαζομένων, δήλωσε πως: «Δεν μπορούσαμε να βρούμε καλύτερη δυνατή λύση. Έτσι, προτιμήσαμε να επιλέξουμε την δεύτερη καλύτερη. Να μειωθούν δουλειά, αλλά με όσο δυνατόν μεγαλύτερο χρηματικό κόστος για τη Ford και όφελος για τους εργαζομένους.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...