Ο νέος μεγάλος δρόμος της Θεσσαλονίκης - Πού θα τον φτιάξουν;

Μετά το Μετρό και τον Flyover, στη Θεσσαλονίκη έχουν θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του οδικού δικτύου.

  • -
  • -

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και επισκέπτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο νέος Flyover και το Μετρό θα περιορίσουν κάπως το φαινόμενο του μποτιλιαρίσματος, αλλά όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας, απαιτούνται επιπλέον μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας της «ΜτΚ» και του makthes.gr, με θέμα «2030- Η νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας», ο κύριος Μπίλλιας αποκάλυψε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδόνίας έχει στα σκαριά δύο μεγάλα οδικά έργα.

thessaloniki

Το πρώτο αφορά τη διαπλάτυνση της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας. Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι το έργο έχει ωριμάσει και στη μελέτη περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από τα Πράσινα Φανάρια μέχρι το ύψος του Hyatt, αλλά και η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στο ύψος του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Το νέο αυτό οδικό έργο θα προσφέρει μια «ανάσα» στο κυκλοφοριακό προς τις περιοχές ανατολικά της Θεσσαλονίκης, δηλαδή σε Θέρμη και Θερμαϊκό και θα βοηθήσει την κυκλοφορία προς το αεροδρόμιο.

Ο δεύτερος δρόμος αφορά την «Ενωτικής Σίνδου», τη σύνδεση δηλαδή της οδού της Βιομηχανικής Περιοχής με την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης–Έδεσσας. Το έργο, το οποίο έχει προγραμματιστεί να δημοπρατηθεί, θα βελτιώσει αφενός την οδική ασφάλεια και αφετέρου θα απελευθερώσει την κυκλοφορία στην περιοχή.

Δείτε ακόμη: Ελλάδα: Ποιος μεγάλος αυτοκινητόδρομος 136 km θα παραδοθεί το Πάσχα;

thessaloniki

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε ότι, το μεγάλο στοίχημα της Περιφέρειας και το έργο που θα δώσει τεράστια ώθηση στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, είναι η ανάπλαση και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης, σε μήκος 40 χιλιομέτρων από το Καλοχώρι ως το Αγγελοχώρι.

Παρά τα εμπόδια που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς, ο κύριος Μπίλλιας υποστήριξε πως το νέο παραλιακό μέτωπο θα υλοποιηθεί, αλλάζοντας άρδην την εικόνα της περιοχής. Θα περιλαμβάνει έναν μεγάλο ποδηλατόδρομο, ζώνες περιπάτου και αναψυχής και πάνω από 1.000 στρέμματα κοινόχρηστου χώρου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...