O Hamilton εκτόξευσε την αξία της Ferrari στα 70 δις!

Η μεταγραφή του Lewis Hamilton από την Mercedes-AMG στην Ferrari, δεν αλλάζει τα δεδομένα μονάχα στην F1 αλλά εκτοξεύει και την αξία της ιταλικής φίρμας στα 70 δις!

  • -
  • -

Η 1η Φεβρουαρίου 2024 θα είναι μια μέρα που θα μείνει χαραγμένη στην ιστορία της Formula 1. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton επιβεβαίωσε ότι φεύγει από το Brackley για το αγαπημένο του -όπως όλα δείχνουν- Maranello.

Η Scuderia Ferrari δημιουργεί το ισχυρότερο «ζευγάρι» οδηγών στη Formula 1 από το 2025, και μένει να τους παραδώσει κι ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, προκειμένου να διεκδικήσουν τόσο το πρωτάθλημα οδηγών όσο και αυτό των κατασκευαστών.

Τα… παράπλευρα οφέλη

Η μεταγραφή όμως του Βρετανού στη Ferrari δεν αλλάζει τα δεδομένα μονάχα στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και… στο «εξωαγωνιστικό». Συγκεκριμένα, αμέσως μετά την επισημοποίηση της μεταγραφής του Lewis Hamilton στη Scuderia, οι μετοχές της Ferrari σημείωσαν άνοδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες! Αυτή τη στιγμή, η αξία της ιταλικής εταιρείας ανέρχεται στα 70 δις ευρώ!

Μάλιστα, σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, η επόμενη διετία, αναμένεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη μετοχή της Ferrari και κατ’ επέκταση την αξία της εταιρείας δεδομένου ότι το βιβλίο παραγγελιών της φίρμας είναι πλήρες για τον επόμενο 1,5 χρόνο, ενώ αναμένονται και τουλάχιστον δυο ακόμα νέα λανσαρίσματα μοντέλων μέσα στο 2024!

Δείτε ακόμα: Οι 3 Ferrari που πωλήθηκαν στην Ελλάδα το 2023

Κι όλα αυτά χωρίς ακόμα ο Lewis να έχει πιάσει στα χέρια του το μονοθέσιο της Scuderia. Αναλογιστείτε τι μπορεί να συμβεί, εάν από το 2025 ο Βρετανός, αρχίσει να φέρνει νίκες ή ακόμα τι θα γίνει σε περίπτωση που κατακτήσει τον τίτλο με τους Ιταλούς. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, η κεφαλαιοποίηση της Ferrari NV θα υπερβεί κατά πολύ τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...