Αυτό είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο

To 75% των αυτοκινήτων που έχει κατασκευάσει η συγκεκριμένη φίρμα, βρίσκονται ακόμα και σήμερα εν ζωή. Αυτό όμως, θεωρείται το καλύτερο τετράτροχο, που έχει δημιουργήσει!

  • -
  • -

Η Rolls-Royce έχει συνδέσει το όνομα της με την πολυτέλεια και τα αυτοκίνητα υψηλού κύρους. Τα μοντέλα της εταιρείας ήταν, είναι και θα είναι, περιζήτητα από τους VIP αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Η γκάμα της Rolls-Royce περιλαμβάνει μοντέλα όπως την Wraith, την Ghost, έως και SUV όπως την Cullinan. Όλα βέβαια έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Πέραν της κορυφαίας ποιότητας και πολυτέλειας είναι και… πανάκριβα!

Ωστόσο, όσο ακριβά και αν είναι αυτά τα μοντέλα, ας πούμε «μαζικής παραγωγής» της Rolls-Royce, δε μπορούν να προσεγγίσουν ούτε κατά διάνοια σε αξία τις custom προτάσεις της βρετανικής φίρμας οι οποίες εκτοξεύουν στη στρατόσφαιρα την χλιδή, την πολυτέλεια και το κόστος...

Rolls-Royce Droptail La Rose Noire

Αυτή είναι λοιπόν η ακριβότερη Rolls-Royce που κατασκευάστηκε ποτέ και συνάμα το ακριβότερο τετράτροχο που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στο πλανήτη Γη. Το κόστος της ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια και μόλις τέσσερις θα κατασκευαστούν, κάθε μία έχοντας ένα ξεχωριστό concept.

Δείτε ακόμα: H γυναίκα με το πιο ακριβές χέρι στον κόσμο δουλεύει για τη Rolls-Royce

Το πρώτο εξ’ αυτών, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Αύγουστο, ονομάζεται La Rose Noire, και είναι εμπνευσμένο από την ποικιλία τριαντάφυλλων Black Baccara. Το πρώτο δίθυρο, ανοιχτό διθέσιο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ από την Rolls-Royce, το Droptail, τροφοδοτείται από έναν V12 κινητήρα 6,75 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 563 ίππους. Πρόσφατα, η βρετανική φίρμα παρουσίασε και το δεύτερο δείγμα γραφής αυτής της μοναδικής σειράς το οποίο φέρει την ονομασία «Amethyst».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...