Οδηγός προκάλεσε καραμπόλα 43 αυτοκινήτων - Τον ψάχνει η αστυνομία

Ένας επικίνδυνος οδηγός είναι αρκετός ώστε να κινδυνεύσουν δεκάδες ζωές, όπως αποδεικνύει περίτρανα μία καραμπόλα στις ΗΠΑ.

  • -
  • -

Η επικίνδυνη οδήγηση έχει σοβαρές συνέπειες, όχι μόνο για τον οδηγό που συμπεριφέρεται απερίσκεπτα, αλλά και για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Ένα πρόσφατο περιστατικό στη γέφυρα Chesapeake Bay Bridge στο Maryland αποδεικνύει περίτρανα αυτή την πραγματικότητα.

Στις 30 Ιανουαρίου, μια καραμπόλα 23 αυτοκινήτων σημειώθηκε στην γέφυρα, με αποτέλεσμα 13 άτομα να τραυματιστούν ελαφρά. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο οδηγός ενός μπλε Honda Civic Coupe φέρει την ευθύνη για το ατύχημα, καθώς φαίνεται να οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα και επικίνδυνα.

gefyra-hpa-karampola

Η καραμπόλα μπλόκαρε τελείως τη γέφυρα

Η καραμπόλα επηρέασε 23 αυτοκίνητα και μπλόκαρε τα τρία ρεύματα κυκλοφορίας στη δυτική πλευρά της γέφυρας. Τα σωστικά συνεργεία αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τον εξοπλισμό και τους τραυματίες με τα πόδια, καθώς η γέφυρα ήταν απροσπέλαστη.

Δείτε ακόμα: Τέλος στα χαρτιά του αυτοκινήτου - Μπήκαν όλα στο κινητό: Δες αναλυτικά

Η αστυνομία του Maryland Transportation Authority (MDTA) αναζητεί μαρτυρίες από άτομα που είδαν το Honda Civic Coupe γύρω στις 7:30-7:45 το πρωί της ημέρας του ατυχήματος.

Τα λάθη των οδηγών ήρθαν να προστεθούν στην επικίνδυνη οδήγηση του Civic

Η MDTA επιβεβαίωσε ότι περίπου 20 ακόμα οχήματα εμπλέκονται σε μια σειρά από δευτερεύουσες συγκρούσεις στην γέφυρα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι συνθήκες ήταν κακές και πολλοί οδηγοί έκαναν διάφορα λάθη. Δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτό μειώνει την ευθύνη που αποδίδεται στον οδηγό του Civic από τις αρχές.

karampola-gefyra-hpa

Η MDTA δήλωσε ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες για να ολοκληρωθεί. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιοποιηθούν μόλις είναι διαθέσιμα.

Αυτό το περιστατικό είναι μια ακόμη υπενθύμιση του πόσο σοβαρές συνέπειες μπορεί να έχει η επικίνδυνη οδήγηση. Όλοι οι οδηγοί οφείλουν να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να οδηγούν με προσοχή, για την ασφάλεια τη δική τους και των άλλων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...