Video: Οδηγός έκλεβε για χρόνια τα διόδια - Η κομπίνα που έκανε

Περίπου 20.000 δολάρια έχει… εξοικονομήσει ο συγκεκριμένος οδηγός από διόδια και πρόστιμα του ΚΟΚ, με ένα πάρα πολύ απλό -και παράνομο- κόλπο.

  • -
  • -

Τα διόδια είναι μια ιδιαίτερα συνηθισμένη τακτική χρέωσης των οδηγών για τη χρήση των αυτοκινητόδρομων, καθώς τα συναντάμε σε πάρα πολλές χώρες. Ειδικότερα στην Ελλάδα, αποτελούν ένα σημαντικό έξοδο για κάθε ταξίδι με αυτοκίνητο, ειδικά από τις αρχές του 2024 και ύστερα, όπου σημειώθηκαν και περεταίρω αυξήσεις. Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με έναν οδηγό από τις ΗΠΑ, ο οποίος… αγανάκτησε από την πληρωμή των διοδίων και βρήκε έναν τρόπο να τα γλιτώσει, μαζί και με διάφορα πρόστιμα από παραβάσεις του ΚΟΚ. Κρίνοντας από το αυτοκίνητό του (BMW Σειρά 8) μάλλον δεν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, όμως αυτό δεν τον εμπόδισε να παρανομήσει.

Πινακίδα με άρωμα από… James Bond

Ο ευφάνταστος τρόπος του συγκεκριμένου οδηγού για να γλιτώνει διόδια και πρόστιμα, είναι ένα τηλεχειριζόμενο πλαίσιο πινακίδας, όπου με το πάτημα ενός κουμπιού κλείνει, αποκρύπτοντας τον αριθμό κυκλοφορίας. Έτσι κατάφερε να γλιτώσει περίπου 20.000 δολάρια, με 5.200 δολάρια να είναι διόδια που δεν πλήρωσε και κάπου στα 14.600 δολάρια να είναι παραβάσεις του ΚΟΚ που δεν βεβαιώθηκαν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του New York Post. Ο συγκεκριμένος έχει «μαζέψει» χρεώσεις από τη Νέα Υόρκη, το Νιού Τζέρσεϊ και το Κονέκτικατ, ενώ δεν είναι ο μοναδικός που ακολουθεί τη συγκεκριμένη τακτική.

@newjersey1015 A man who accrued nearly 300 unpaid toll violations was arrested after trying to block his license plate while crossing the George Washington Bridge. According to the Port Authority, he now owes the agency close to $20,000 after evading $5,167 in ##newjersey##nj##gwbridge##njnews##newjerseynews##crime##bmw##gardenstate ♬ original sound - New Jersey 101.5

 

Δείτε ακόμη: Διόδια στην Εθνική Οδό - Να πας από τον «παλιό» ή δεν αξίζει;

Πλέον οι αρχές βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης και των υπόλοιπων οδηγών που χρησιμοποιούν πλαίσιο πινακίδας με αναδιπλούμενο κάλυμμα, καθώς εκτός από τις παραβάσεις, στερούν και έσοδα από το κράτος και τους αυτοκινητόδρομους. Ο οδηγός της BMW ανακαλύφθηκε τυχαία, όταν πέρασε μπροστά από αστυνομικούς στη γέφυρα George Washington. Για να περάσει… δωρεάν τα διόδια είχε καλυμμένη την πινακίδα και τα όργανα της τάξης το παρατήρησαν, ακολουθώντας τον. Στη συνέχεια, τον σταμάτησαν και βεβαίωσαν την παράβαση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...