Video: Ρομά γδύνει Smart σε 3 δευτερόλεπτα και εξαφανίζεται!

Οι κλοπές ανταλλακτικών ή και ολόκληρων Smart στην Ελλάδα… ανθίζουν, όπως αποδεικνύει περίτρανα το συγκεκριμένο video.

  • -
  • -

Πλέον, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες φοβούνται την πιθανότητα κλοπής του αυτοκινήτου τους, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση στην Ελλάδα. Μοντέλα όλων των κατηγοριών, από φθηνότερες κατηγορίες όπως το Toyota Yaris, σε Hybrid εκδόσεις και μη, μέχρι πανάκριβα οχήματα των BMW, Audi, Land Rover ή Mercedes-Benz, μπορούν να βρεθούν ανά πάσα στιγμή στο στόχαστρο των κλεφτών. Ωστόσο ο παραδοσιακός… πρωταθλητής είναι το Smart ForTwo, σε όλες τις γενιές του, αλλά κυρίως στη δεύτερη (451). Οι «ελαφροχέρηδες» μπορεί να το πάρουν ολόκληρο, να κλέψουν μόνο το τιμόνι, τον επιλογέα, τη μάσκα ή οτιδήποτε άλλο τους φανεί χρήσιμο.

Κλέβει μάσκα από Smart μέρα-μεσημέρι!

Στο video που ακολουθεί παρακάτω, βλέπουμε ένα τυπικό περιστατικό κλοπής σε ένα Smart ForTwo. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά στο facelift μετά από το 2013, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι κλέφτες τα «κυνηγάνε» για τους εμπρός-πίσω προφυλακτήρες, τη μάσκα και τα LED φώτα ημέρας (DRL). Πολλοί ιδιοκτήτες προ-facelift μοντέλων θέλουν να κάνουν τα δικά τους look facelift και αναζητούν τα αντίστοιχα ανταλλακτικά στην αγορά, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να αγοράσουν εν αγνοία τους (τις πιο πολλές φορές) ένα κλεμμένο αντικείμενο. Φυσικά, η ευκολία αφαίρεσης των ανταλλακτικών, είναι ένα επιπλέον «ατού».

@onlysmartgreece Γρηγορες αγορες 😂 #onlysmartgreece #fy #fyp #fypシ #φοργιου #φοργιουπειτζ #foryou #foryourpage ♬ سطلانة - Abd El Basset Hamouda & Mahmoud El Leithy & Hamdy Batshan & Ali Rabee & Osos & Hassan El Kholaey


Δείτε ακόμη: Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα κλοπών αυτοκινήτων - Οι λέξεις-κώδικες

Όπως βλέπουμε στο video, ο νεαρός κλέφτης (πιθανότατα Ρομά) δεν χρειάζεται περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα για να «τσιμπήσει» το μπροστινό μασκάκι του προφυλακτήρα. Το ξεκουμπώνει και με γρήγορα βήματα επιστρέφει στο όχημά του, όμως πάνω στη βιασύνη του μένει πίσω το DRL (LED φως ημέρας). Εννοείται ότι δεν πτοείται και επιστρέφει τραβώντας το από το καλώδιο, προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένη η δουλειά. Δείτε το video και αν έχετε Smart, φροντίστε να το σταθμεύετε πάντα σε ελεγχόμενο χώρο, όπως ένα κλειστό πάρκινγκ ή έστω, μια πυλωτή με κάμερες, αφού τα συγκεκριμένα μοντέλα τα… κυνηγάνε πολύ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...