Το Volkswagen Group πούλησε 9,24 εκατ. αυτοκίνητα το 2023 – Θα εκθρονίσει την Toyota;

Οι πωλήσεις του γερμανικού ομίλου αυξήθηκαν κατά 12% σε σύγκριση με το 2022 φθάνοντας σε επίπεδα προ πανδημίας. Θα σπάσουν οι Γερμανοί το σερί τριών χρόνων στην κορυφή της Toyota;

  • -
  • -

Ο όμιλος Volkswagen είχε ένα πολύ παραγωγικό 2023. Οι πωλήσεις του έφθασαν σε επίπεδα προ πανδημίας, «κλείνοντας» τη χρονιά με 9,24 εκατ. ταξινομήσεις. Η αύξηση ανέρχεται στο 12% σε σχέση με το 2022, ενώ όπως δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου δεν ήταν μόνο η ζήτηση μεγαλύτερη αλλά και οι ανεκτέλεστες παραγγελίες.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε όλες τις σημαντικές αγορές για τον Όμιλο VW με τη Δυτική Ευρώπη να είναι η κότα που γεννά τα χρυσά αυγά για τους Γερμανούς, με 3,27 εκατ. οχήματα (+21%).

Η αγορά της Κίνας ήρθε δεύτερη με μικρή μεν διαφορά αλλά δεύτερη, με 3,24 εκατ. πωλήσεις (+2%), ενώ στην τρίτη θέση ήταν η αγορά της Βορείου Αμερικής με 0,99 εκατ. ταξινομήσεις (+18%).

Από όλα τα αυτοκίνητα που πούλησε ο όμιλος το 2023, πάνω από τα μισά ήταν SUV. Το εντυπωσιακό ωστόσο στοιχείο δεν ήταν η υπεροχή των SUV, κάτι που εν πολλοίς ήταν αναμενόμενο, όσο η αύξηση των πωλήσεων στις σπορ προτάσεις! Για την ακρίβεια η εν λόγω κατηγορία σημείωσε αύξηση της τάξεως του 54,2%!

Θα περάσει την Toyota σε πωλήσεις;

Η Toyota έχει επιτύχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ. Έχει καταφέρει τις τελευταίες τρεις σερί χρονιές να βρεθεί στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων. Στο ερώτημα εάν θα βρίσκεται στο θρόνο της και για 4η σερί χρονιά, θα το ξέρουμε επίσημα την Παρασκευή 12/1 όπου θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Το 2022, η ιαπωνική φίρμα ταξινόμησε σχεδόν 10,5 εκατ. μοντέλα. Όπως όλα μαρτυρούν όμως και το 2023 η Toyota θα κρατήσει τα σκήπτρα επιτυγχάνοντας ένα εντυπωσιακό «καρέ» στους τίτλους της.

Δείτε ακόμα: Το φθηνότερο Toyota Corolla Cross στην Ελλάδα

Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 8,3% από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον Σεπτέμβριο 2023 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία να σημειώνει νέο ρεκόρ στις παγκόσμιες πωλήσεις της φθάνοντας τα 5,6 εκατ. οχήματα. Δεδομένων αυτών των αριθμών είναι σχεδόν αδύνατο η Toyota να μη σπάσει και το 2023 το φράγμα των 10 εκατ. πωλήσεων.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...