H γυναίκα με το πιο ακριβές χέρι στον κόσμο - Δουλεύει για τη Rolls-Royce

H Iris van Herpen και η ομάδα της, υπογράφουν όλες τις custom δημιουργίες για λογαριασμό της Rolls-Royce. Δεν το λες και απλό πράγμα…

  • -
  • -

Το 2023 έκλεισε με ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ για την Rolls-Royce. Η βρετανική φίρμα ταξινόμησε περισσότερα από 6.000 μοντέλα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι… λεφτά υπάρχουν.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο στοιχείο είναι ότι πέραν των ιστορικών πωλήσεων, μεγάλος αριθμός αυτών των μοντέλων, ήταν κατά παραγγελία. Bespoke ή custom ή ελληνιστή… εξατομικευμένες παραγγελίες. Σύμφωνα με τα θέλω του πελάτη.

Αντιλαμβάνεστε ότι μια κατά παραγγελία Rolls-Royce θα στοιχίζει αρκετά αλλά όπως προαναφέραμε σε αυτά τα «επίπεδα» μικρή σημασία έχουν τα χρήματα. Μεγαλύτερη έχει το αποτέλεσμα και κυρίως το πόσο ικανοποιημένος θα μείνει ο πελάτης. Κάπου εδώ, στο παιχνίδι μπαίνει η Iris van Herpen…

Εξ’ ολοκλήρου χειροποίητη εργασία

Όπως τονίζει και η Rolls-Royce ένα κατά παραγγελία μοντέλο της είναι η εκπλήρωση της φιλοδοξίας του πελάτη, του ονείρου του, του οράματός του. Πρέπει να είναι λοιπόν «αψεγάδιαστη» και να «φωνάζει» ότι πρόκειται για μια δημιουργία που φέρει την υπογραφή της Rolls-Royce Bespoke Collective, υπογραμμίζοντας την ποιότητα και την πολυτέλεια του εγχειρήματος.

Η Iris van Herpen επιμελήθηκε ορισμένα από τα πιο ιδιαίτερα και απαιτητικά πρότζεκτ που υλοποιήθηκαν το 2023 από τη Rolls-Royce. Σχέδια, εμπνευσμένα από τοποθεσίες, ουράνια φαινόμενα, οικογενειακά σύμβολα, τρισδιάστατα μοτίβα, νέα χρώματα, υπογραφές πελατών έως και custom αρωμάτων για την καμπίνα του αυτοκινήτου… Τα πάντα όλα, έφεραν την υπογραφή της Ολλανδής βραβευμένης σχεδιάστριας, Iris van Herpen.

Ωστόσο, η πιο απαιτητική, η πιο χρονοβόρα, η πιο «luxury» custom δημιουργία της Rolls-Royce και της Herpen ήταν η «Phantom Syntopia». Η σύνθετη τεχνικά παραγγελία, απεικονίζει την ομορφιά της ρευστότητας, μέσα από στέρεα βέβαια υλικά, αποκαλύπτοντας ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα στα μάτια του παρατηρητή.

Χρειάστηκαν σχεδόν 700 ώρες για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρότζεκτ, χρησιμοποιήθηκαν κορυφαίας ποιότητας υλικά και υφάσματα έως και 162 τύπου γυάλινα πέταλα «οργάτζας», μια τεχνοτροπία που εφαρμόζεται in-house από την Rolls-Royce.

Δείτε ακόμα: Πόσα supercars πουλήθηκαν στην Ελλάδα το 2023;

Τα δε καθίσματα ντύνονται από ένα συνδυασμό ειδικά επεξεργασμένου δέρματος με μετάξι, ενώ τα προσκέφαλα ενσωματώνουν έναν ειδικό μηχανισμό απελευθέρωσης αρωμάτων

Όρεξη να χει κανείς και κυρίως λεφτά και όλα μπορούν να γίνουν στον κόσμο της αυτοκίνησης.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...