Το Mitsubishi ASX ήρθε στην Ελλάδα – Τιμές

Το νέο B-SUV της ιαπωνικής μάρκας ξεκινά την εμπορική του πορεία στην ελληνική αγορά με τον επίσημο τιμοκατάλογο να είναι πλέον διαθέσιμος.

  • -
  • -

Η νέα γενιά του Mitsubishi ASX κατέφθασε στη χώρα μας και ξεκινά επίσημα την εμπορική του πορεία με τον Έλληνα αντιπρόσωπο να ανακοινώνει τον πλήρη τιμοκατάλογο με ισχύ από 1 Ιανουαρίου. Το νέο B-SUV ήρθε για να πλαισιώσει τα Space Star και Eclipse Cross PHEV, ενώ το ολοκαίνουργιο Colt θα ακολουθήσει πολύ σύντομα. Σύμφωνα με την ιαπωνική μάρκα το νέο ASX θα ξεκινά από 27.730 € και θα διατίθεται με σύνολα βενζίνης, mild hybrid, full hybrid και plug-in hybrid.

Το νέο ASX ("Active Sports X-over") αναπτύχθηκε ειδικά για την Γηραιά Ήπειρο και παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη γενιά ASX, η οποία πούλησε σχεδόν 380.000 αυτοκίνητα στην περιοχή. Η νέα γενιά βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, επωφελούμενη από τις συνέργειες που προσφέρει η εν λόγω συνεργασία. Κάτι που είναι αρκετά ξεκάθαρο αν κρίνουμε από τις πολυάριθμες ομοιότητες που φέρει το νέο μοντέλο με το Renault Captur. Την ίδια στιγμή προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα κινητήριων συνόλων, όπως Plug-in Hybrid (PHEV), Full Hybrid (HEV) και Mild Hybrid, προηγμένα συστήματα ασφάλειας καθώς και όλα τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και ψηφιοποίησης που αναμένουν οι πελάτες σήμερα.

Mitsubishi-ASX-2024-2

Κάτω από το καπό βρίσκουμε πληθώρα κινητήριο συνόλων. Η βασική έκδοση τροφοδοτείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.000 κυβικών, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η απόδοση φτάνει τους 90 ίππους και τα 160 Nm, ενώ σε κύκλο WLTP καταναλώνει 5,7 lt/100km, ενώ εκπέμπει μόλις 130 g/km CO2.

Αυξημένες επιδόσεις υπόσχεται η έκδοση 1.3L DI-T η οποία περιλαμβάνει έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3L με άμεσο ψεκασμό, σε συνδυασμό με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα. Ενσωματώνοντας μια μίζα-γεννήτρια που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα σε συνδυασμό με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 12 V, επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας τόσο κατά τη φάση της επιβράδυνσης όσο και κατά τη φάση της πέδησης, καθώς και ηλεκτρική υποβοήθηση ροπής. Ο κινητήρας αποδίδει 140 ίππους και 260 Nm, ενώ για ακόμη μία φορά συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Από εκεί, στη συνέχεια περνάμε στα full και plug-in hybrid σύνολα. Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ανάγκη για βιωσιμότητα και στην επιθυμία των πελατών για αποδοτικότητα και μείωση των εκπομπών ρύπων, το νέο ASX είναι το πρώτο μοντέλο της Mitsubishi στην Ευρώπη με πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης (HEV): συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.6 lt με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα multi-mode αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η μονάδα των 142 ίππων ικανοποιεί τις προσδοκίες του οδηγού σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά η προσθήκη ηλεκτρικής υποβοήθησης συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών, οι οποίες είναι μόλις 104 g/km CO2, και στη βελτίωση της αποδοτικότητας  καυσίμου. Το πλήρως υβριδικό ASX καταναλώνει μόλις 4,6 lt/100km με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών.

Mitsubishi-ASX-2024-3

Τέλος, το σύστημα PHEV αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 1.6 lt σε συνδυασμό με δύο ηλεκτροκινητήρες και μια μπαταρία 10,5 kWh. Με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, το νέο ASX μπορεί να διανύσει έως και 62 km μόνο με ηλεκτρική ενέργεια σε συνθήκες πόλης. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας ολοκληρώνεται σε μόλις 3 ώρες. Για μεγαλύτερη ευκολία και μέγιστη ευελιξία, η επαναφόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί με χρήση οικιακής πρίζας. Σύφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η plug-in υβριδική έκδοση εκπέμπει μόλις 30 g/km CO2 και καταναλώνει 1,3 lt/100km, αποδίδοντας ισχύ 160 ίππων.

Ενσωματωμένα σε μια πλήρη γκάμα 4 πλούσια εξοπλισμένων εκδόσεων (Inform, Invite Plus, Intense Plus, Instyle), όλα τα κινητήρια σύνολα είναι διαθέσιμα στο νέο ASX από την έναρξη της κυκλοφορίας του. Παράλληλα, το μοντέλο συνοδεύεται από:

  • Εργοστασιακή εγγύηση 5-ετών/100.000 km.
  • Εγγύηση αντιδιαβρωτικής προστασίας 12 ετών.
  • Εγγύηση μπαταρίας συστήματος κίνησης 8 ετών/160.000 km
  • Εγγύηση χωρητικότητας μπαταρίας 8 ετών /160 000 km.
  • Οδική βοήθεια 5 ετών (Mitsubishi Motors Assistance Package)

Ακολουθεί ο αναλυτικός τιμοκατάλογος:

  • 1.0-T 6MT INFORM – 27.730 €
  • 1.0-T 6MT INVITE PLUS  – 28.900 €
  • MHEV 1.3-T 6MT INVITE PLUS  – 30.870 €
  • MHEV 1.3-T 6MT INTENSE PLUS  – 32.940 €
  • HEV 1.6 AT INVITE PLUS  – 36.890 €
  • HEV 1.6 AT INTENSE PLUS  – 40.930 €
  • HEV 1.6 AT INSTYLE  – 43.650 €
  • PHEV 1.6 AT INTENSE PLUS  – 45.830 €
  • PHEV 1.6 AT INSTYLE  – 47.840 €
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...