Το ΠΑΜΕ σήκωσε τις μπάρες στα διόδια – Πέρναγαν ελεύθερα οι οδηγοί [video]

Την αντίδραση του ΠΑΜΕ προκάλεσαν οι αυξήσεις στα διόδια. Μέλη του σωματείου μετέβησαν στον σταθμό Αφιδνών και σήκωσαν τις μπάρες, ζητώντας την κατάργηση όλων των διοδίων.

  • -
  • -

Ελεύθερα περνούσαν οι οδηγοί των οχημάτων για κάποιες ώρες στους σταθμούς Αφιδνών και Ελευσίνας, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, αφού μέλη του ΠΑΜΕ σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για τις αυξήσεις. Μάλιστα, οι παρεμβάσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου θα συνεχιστούν και σε άλλα διόδια της χώρας.

Τα σωματεία του του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ζητούν την κατάργηση όλων των διοδίων, λέγοντας πως «όλα πληρωμένα από τον λαό!» Απαιτούν ακόμα δωρεάν μετακίνηση σε σύγχρονους, ασφαλείς αυτοκινητόδρομους και σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές συγκοινωνίες µε την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη χώρα.

«Ενάντια στις νέες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα διόδια, διεκδικούμε την κατάργησή τους! Τους δρόμους τους έχει πληρώσει ο λαός», ανέφεραν τα συνδικάτα, που βρέθηκαν με σημαίες και πανό στα διόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όλοι οι δρόμοι και η συντήρησή τους είναι πληρωμένοι από το λαό. Κι όμως… Τους ξαναπληρώνουμε διπλά και τριπλά λες και είναι φτιαγμένοι από χρυσάφι. Από φέτος 7% περισσότερο λες και πρόσθεσαν κι άλλα πολύτιμα μέταλλα!

Μάλιστα οι εταιρίες – αρπακτικά που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους και μας αδειάζουν την τσέπη κάθε τριάντα χιλιόμετρα λένε ότι τα διόδια θα αυξηθούν και το 2025 και το 2026! Δεν φτάνει που την περίοδο της πανδημίας "άρπαξαν" 73 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική επιδότηση, τώρα θέλουν περισσότερα. Είναι προκλητικοί!

Κι ενώ αυτοί δεν προλαβαίνουν να μετρήσουν τα κέρδη τους, για όλους εμάς είναι πολυτέλεια να επισκεπτόμαστε τον τόπο που καταγόμαστε, να μετακινούμαστε στην ίδια μας τη χώρα.

Μας παίρνουν στους δρόμους μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Στους δρόμους που όταν χιονίσει, είμαστε αναγκασμένοι να την "βγάζουμε" αμέτρητες ώρες στο αυτοκίνητο. Στους δρόμους που όλες οι κυβερνήσεις έδωσαν την ευθύνη της κατασκευής, λειτουργίας, συντήρησης και είσπραξης των εσόδων τους σε μονοπώλια γράφοντας στα "παλαιότερα των υποδημάτων τους" την ασφάλειά μας γιατί απαιτούνται μέτρα που κοστίζουν.

Δείτε ακόμη: Νέες τιμές διοδίων: Δες τι πληρώνεις σε κάθε σταθμό το 2024

Ως εδώ! Δεν αντέχουμε και δεν ανεχόμαστε νέες αυξήσεις στα διόδια. Επειδή οι λύσεις που όλοι είναι ικανοποιημένοι βρίσκονται μόνο στις αφηγήσεις των κυβερνητικών παραμυθιών, αγωνιζόμαστε για τη μόνη που είναι ρεαλιστική. Να χάσουν όλα τα αρπακτικά που έχουν θησαυρίσει τόσα χρόνια στις πλάτες μας για να ανασάνουμε εμείς».

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...