Tesla Cybertruck: Έγινε ήδη το πρώτο τροχαίο

Μόλις λίγες μέρες μετά την παρουσίαση και την παράδοση των πρώτων Cybertruck, το ηλεκτρικό pick-up της Tesla ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Έφταιγε ή όχι;

  • -
  • -

Το Tesla Cybertruck, το επαναστατικό αμιγώς ηλεκτρικό pick-up της Tesla, ενεπλάκη σε ατύχημα με ένα Toyota Corolla στην περιοχή του Palo Alto, στην Καλιφόρνια. Το περιστατικό σημειώθηκε στον δρόμο SR 35 (Skyline Boulevard) με κατεύθυνση προς το νότο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το Toyota Corolla, το οποίο οδηγούσε ένας 17χρονος, έστριψε απότομα δεξιά για άγνωστο λόγο και χτύπησε ένα χωμάτινο πρανές. Το Corolla μπήκε ξανά στον δρόμο, όμως πέρασε τις διπλές κίτρινες γραμμές και τελικά συγκρούστηκε με το Tesla Cybertruckπου κατευθυνόταν προς το βορρά.

toyota-corolla-troxaio-tesla-cybertruck

Τι είπε η Αστυνομία για το ατύχημα Tesla Cybertruck - Toyota Corolla

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι το ατύχημα προκλήθηκε από τον οδηγό του Toyota Corolla και ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ο οδηγός του Cybertruck υπέστη ένα πάρα πολύ ελαφρύ τραύμα, αλλά αρνήθηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς δεν ήταν απαραίτητο. Το Tesla δεν φαίνεται να λειτουργούσε με ενεργοποιημένο το Autopilot (το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης) τη στιγμή του ατυχήματος. Ο καιρός εκείνη την ημέρα ήταν συννεφιασμένος και βροχερός.

Δείτε ακόμα: Tesla Cybertruck - Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό, αλεξίσφαιρο «αγροτικό». Δείτε τιμές

Τι ζημιές έπαθαν Tesla και Toyota από τη σύγκρουση;

Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στο Reddit δείχνουν σημαντικές ζημιές στο εμπρόσθιο μέρος του Toyota Corolla. Από την άλλη, το Tesla Cybertruck φαίνεται να μην υπέστη κάτι σοβαρό παρά την ενεργοποίηση των πλευρικών αερόσακων. Ωστόσο, οι φωτογραφίες δεν είναι επαρκείς για να έχουμε σαφή εικόνα.

tesla-cybertruck-troxaio-plai

Το Tesla Cybertruck δεν φέρει σημάδια του «release candidate», δηλαδή των πρωτότυπων που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να κάνει δοκιμές σε δημόσιους δρόμους. Ωστόσο, κοιτάζοντας το αυτοκίνητο δεν εντοπίζουμε χαραγμένες ούτε τις λέξεις «Foundation Series» που είχαν τα πρώτα Cybertruck που παραδόθηκαν σε πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι είναι αβέβαιο αν πρόκειται για ένα μοντέλο που έχει παραδοθεί σε πελάτη ή κάτι άλλο. σε ατυχήματα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...