Elon Musk: Έρχεται και αμφίβιο Tesla Cybertruck!

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία εργάζεται σε ένα «κιτ μετατροπής» που θα μετατρέψει το νέο Cybertruck σε αμφίβιο όχημα, ικανό να διασχίσει τουλάχιστον 100 μέτρα νερού ως βάρκα.

  • -
  • -

Η δήλωση αυτή ακολουθεί τα σχόλια που έκαναν ο επικεφαλής σχεδιασμού της Tesla, Franz von Holzhausen, και ο αντιπρόεδρος μηχανικής οχημάτων Lars Moravy, σε μία εμφάνιση που έκαναν στην εκπομπή Jay Leno's Garage.

Στην εκπομπή, ανέφεραν ότι η πρίζα των 110 V που υπάρχει στο πίσω μέρος του pick up θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ηλεκτρικές συσκευές, όπως ηλεκτροσυγκόλληση ή, κάνοντας αναφορά σε προηγούμενο tweet του Musk, μία ηλεκτρική εξωλέμβια μηχανή σκάφους.

tesla-cybertruck-limni-nero

Το Cybertruck μπορεί ακόμα και σήμερα να επιπλεύσει

Ο Moravy πρόσθεσε ότι «το αυτοκίνητο σχεδόν επιπλέει, ίσως θα έπρεπε να βελτιώσουμε λίγο την πλευστότητα, απλώς για να είμαστε σίγουροι ότι θα διατηρηθεί στην επιφάνεια. Και ξέρετε, αν είμαστε δημιουργικοί, θα μπορούσαμε να βρούμε τρόπο να τοποθετηθεί μια εξωλέμβια μηχανή πάνω του».

Δείτε ακόμα: Tesla Cybertruck - Παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό, αλεξίσφαιρο «αγροτικό». Δείτε τιμές

Ο Moravy μπορεί να έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με όσα είπε σε εκείνη την εμφάνιση, καθώς ο Elon Musk φαίνεται να γοητεύεται από την ιδέα. Μάλιστα, έκανε ένα tweet γράφοντας ότι «θα προσφέρουμε ένα κιτ μετατροπής» για να γίνει ακριβώς αυτό. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα «χρειαστεί κυρίως να αναβαθμίσει τις σφραγίσεις των θυρών της καμπίνας».

tesla-cybertruck-nero-pick-up

Εδώ και καιρό θέλει να κάνει βάρκα το o Musk

Δεν είναι σαφές πόσο ακριβής είναι η εκτίμηση για την αξιοπλοΐα του Cybertruck, αλλά ο Musk έχει γοητευτεί από την ιδέα να το μετατρέψει σε βάρκα εδώ και καιρό. Έχει εκφράσει προηγουμένως την επιθυμία του το όχημα να κάνει τη διαδρομή των περίπου 360 μέτρων μεταξύ του Starbase της SpaceX και του South Padre Island, στο Τέξας.

Δεν έχει δοθεί κανένας χρονικός ορίζοντας για το έργο, ούτε είναι σαφές από τη γλώσσα του Musk αν αυτό το «κιτ μετατροπής» βρισκόταν υπό ανάπτυξη ήδη πριν από τη δημοσίευση του post ή αν ξεκίνησε τώρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...